Matkabloggaaja, toimittaja ja sisällöntuottaja

Sonja Riihikangas, Grand Canyon
Nimeni on Sonja ja perustin Shining Journey -matkablogin syyskuussa 2017. Blogi syntyi intohimostani kirjoittamiseen ja matkailuun. Olen matkaillut elämäni aikana yli 40 eri maassa Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Aasiassa, Australiassa sekä Oseaniassa. Olen ollut aina levoton sielu ja rakastanut seikkailuja maailmalla. Rakastan vapautta ja haluan kirjoittaa itse oman elämäni käsikirjoituksen. Aina se ei ole helppoa, mutta elämä on jatkuvaa oppimista ja oivaltamista. Matkailu on avannut maailmaani monella eri tavalla.

Maailmanmatkaajana minut on helppo houkutella mukaan uusiin seikkailuihin. Kotiudun helposti eri puolille maailmaa ja nautin siitä, kun saan kokea erilaisia elämyksiä ja oppia niistä. Matkatessani olen aidoimmillani, sillä kaukana kaikesta kenelläkään ei ole minusta ennakkokäsityksiä. Saan olla juuri se ihminen, joka sillä hetkellä olen. Elämä on kuitenkin jatkuvaa muutosta ja sen hyväksymistä.

Rohkea ja utelias matkailija

Olen matkailijana utelias ja innostuva. Haluan tietää, miten eri puolilla maailmaa eletään. Haluan tutustua paikallisiin ihmisiin ja viettää aikaa heidän kanssaan. Haluan tietää, miten he ajattelevat ja millaisia näkökulmia asioihin heillä on. Elämä ei ole mustavalkoista, vaan kaikilla asioilla on puolensa. Matkailu auttaa näkemään sateenkaaren koko spektrin kaikkine sävyineen. Olen luonteeltani rohkea lähtemään, kokemaan, tekemään, menemään ja elämään. Haluan hypätä elämän kyytiin, unelmoida, toteuttaa unelmiani ja luottaa elämään, vaikka välillä siihen sisältyy aikamoisia yllätyksiä. Haluan ja yritän tehdä aina parhaani. Persoonana olen ystävällinen ja rauhallinen.

Olen kiinnostunut erityisesti kauniista luontokohteista ja erilaisista aktiviteeteista, kuten ratsastuksesta, suppailusta, kiipeilystä, laskettelusta, vaelluksesta sekä uusista jutuista, joita en ole vielä kokeillut. Rakastan roadtrippejä ja purjehdusta sekä ylipäätään vesillä olemista. Rakastan korkeita paikkoja ja sitä, kun voin nähdä kauas. Viihdyn eksoottisissa matkakohteissa, idyllisissä pikkukylissä, viidakossa, tropiikissa, palmurannoilla, vedenalaisessa maailmassa, luonnonpuistoissa, Lapin tuntureilla ja kaupunkien sykkeessä. Olen hyvin monipuolinen persoona, joka löytää melkein joka paikasta jotakin hyvää ja kokemisen arvoista.

Bloggaajana pyrin kirjoittamaan postauksia, jotka vievät lukijan mukanaan seikkailulle, herättävät uudenlaisia ajatuksia, avaavat maailmaa ja uusia ovia sekä antavat iloa, inspiraatiota ja matkavinkkejä. En halua kirjoittaa pelkästään erilaisista matkakohteista, vaan myös matkoilla kokemistani tunteista ja ajatuksista. Välillä heittäydyn pohtimaan syvällisesti erilaisia aihepiirejä, jotka koskettavat elämääni.

Sonja Riihikangas, Malibu, California

Elämän mittainen matka

Ajattelen niin, että koko elämä on suuri ja huikaiseva matka. Itseäni ovat aina kiehtoneet vapaus ja seikkailut maailmalla, lähellä ja kaukana, ulkona luonnossa ja mielen syvissä sopukoissa. Matkustelu ei ole vain fyysistä, vaan se muokkaa kokonaisvaltaisesti myös ihmisen mieltä ja koko sielua. Ilman tekemiäni matkoja en olisi se henkilö, joka nyt olen. Siksi haluan blogissani valottaa itse matkojen lisäksi myös sisäistä matkaa ja niitä ajatuksia, joita reissuillani käyn läpi. Olen luonteeltani syvällinen ja tykkään pohtia asioita eri näkökulmista.

Matkailun lisäksi olen kiinnostunut monista muista asioista, kuten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, luonnollisesta terveydenhoidosta, henkisestä kasvusta, psykologiasta, ihmismielestä ja sen valtavasta voimasta. Harrastuksiani ovat enemmän tai vähemmän patikointi ja luonnossa liikkuminen, näytteleminen, musiikki, hevoset ja ratsastus, liikunta eri muodoissa, encaustic art ja elokuvat. Minulla on paljon ystäviä, joiden kanssa rakastan viettää aikaa. Olen oman tieni kulkija, joka viihtyy hyvin myös yksin eikä tarvitse aina seuraa ympärilleen.

Viestintä ammattina

Olen valmistunut journalismiin erikoistuneeksi medianomiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta vuonna 2008. Olen opiskellut myös tiedotusopin perusopinnot Tampereen avoimessa yliopistossa ja vuoden mittaisen toimittajalinjan Voionmaan opistossa. Olen työskennellyt eri lehdissä freelancerina, määräaikaisesti ja vakituisena toimittajana. Tällä hetkellä teen töitä freelancerina. Toimittajan töiden lisäksi teen myös muuta sisällöntuotantoa, kuten videoita, sosiaalisen median sisältöjä, erilaisten tekstien laatimista ja tiedotusta. Luonnollisesta hyvinvoinnista kiinnostuneena olen lisäksi opiskellut luontaishoitajaksi ja shiatsuterapeutiksi.

Olen tehnyt elämäni aikana monenlaisia töitä myynnistä ja markkinoinnista majoitusliikkeen pyörittämiseen. Olen rakentanut yrityksille kotisivuja, toiminut promoottorina, juontanut karaokea, pyörittänyt levyjä tiskijukkana discoissa ja myynyt puhelimitse lehtiä. Olen luonut hevostalleilla paskaa, mutta myös kävellyt catwalkeilla muun muassa muotisuunnittelija Jukka Rintalan kauniita luomuksia esitellen. Olen painanut pääni tyynyyn purjeveneen kannella tähtitaivaan alla Australian Suurella Valliriutalla tehtyäni asiakkaille iltapalaa. Olen onnellinen, että olen saanut tehdä näitä ja monia muitakin töitä. Erilaista elämänkokemusta on tullut jokaisesta työstä.

Jukka Rintalan muotinäytöksessä mallina

Juuret lakeuksilla

Juureni ovat Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla Alahärmässä, joka kuuluu nykyisin Kauhavaan. Olen kasvanut peltojen keskellä, siksi kai rakastan vapautta. Vanhempieni kanssa pääsin matkustelemaan paljon jo lapsena. Nuorena reissuinto vain yltyi, kun lähdin vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Siitä alkoi matkailijan elämäni itsenäisenä seikkailijana. Au pairina olin myös pari lyhyttä pätkää sekä Washington DC:n kulmilla että Sveitsissä. Interreilasin myös kuukauden ympäri Eurooppaa. Nuoruuden reissuja yhdistivät spontaanius ja valtava seikkailunhalu, jotka ovat säilyneet tähän päivään saakka. Kaukokaipuu ei näytä laantuvan, vaikka ikää tulee lisää.

Sonja Evita Riihikangas, La Jolla, California

Matkablogini kautta haluan jakaa seikkailujani, ajatuksiani, kokemuksiani ja matkavinkkejä muille ihmisille. Haluan ottaa kirjoitusteni ja videoideni kautta mukaan seikkailuihin myös sellaiset ihmiset, jotka eivät jostain syystä itse voi tai halua matkustaa ympäri maailmaa. Toivon, että blogini tuottaa iloa, inspiraatiota ja ajanvietettä mahdollisimman monelle ihmiselle. Teen blogiani ilosta, intohimosta ja rakkaudesta kirjoittamiseen sekä matkailuun. Toivotan sinulle mukavia lukuhetkiä blogini parissa. Otan mielelläni vastaan palautetta.

~Sonja