potkukelkkailu

Potkukelkkailu Levin Utsuvaarassa vahvisti luontoyhteyttä

*Yhteistyössä Polar Star Travel*

Potkukelkkailu Levin Utsuvaaran kauniissa maisemissa oli upea elämys, joka palautti mieleeni lapsuuden hauskat potkukelkkaretket Pohjanmaalla yhdessä kummitädin ja veljen kanssa. Levillä maisemat vain olivat erilaiset, kun Pohjanmaan lakeuksien sijaan ympärillä oli tuntureiden taikaa. Päivän ainoat auringonsäteet valaisivat lempeällä valollaan tunturinlaen, kun saavuimme autolla Utsuvaaran lumisiin maisemiin Polar Star Travelin omistajapariskunnan Heidi ja Juha Jokelan kanssa. Oli täydellisen kirpeä pakkaspäivä potkukelkkailuun. Taivas oli kirkkaan selkeä, ympärillä oli hiljaista. Lumihuntuun verhoutuneet puut loivat taianomaista tunnelmaa.

potkukelkkailu

potkukelkkailu

Huopikkaat ja haalarit lämmittivät

Latasimme potkukelkat autosta Utsuvaaran päällä olevalle rauhalliselle parkkipaikalle ja lähdimme potkuttelemaan. Olin saanut Polar Star Travelilta lainaan lämpimän haalarin, villapipon, hanskat sekä villasukat ja huopikkaat. Vaikka pakkasta oli yli kymmenen astetta ja tunturinlaella hieman tuuli, minun ei tullut lainkaan kylmä lämpimissä lainavaatteissa.

Potkukelkkailu Utsuvaaran maisemissa oli aivan täydellinen nollaus kaikille huolenaiheille, joita mielessä saattoi pyöriä. Potkukelkkaillessa mieli virkistyi, aistit terävöityivät, ilo pääsi valloilleen ja nauratti monta kertaa, kun päästelimme kelkoilla menemään. Mietin, että joka päivä pitäisi viettää aikaa luonnon keskellä. Potkukelkkailu on myös aivan mainio tapa harrastaa liikuntaa hauskalla ja tehokkaalla tavalla, jossa välillä tasapainokin pääsee testiin, kun päästelee mäkiä alaspäin mutkissa. Välillä haastetta kaipasi vain tielle ripoteltu hiekka, joka meinasi tyssätä ajoittain potkukelkan hyvän vauhdin. Tien reunoilla oli paras paikka potkutella, kun hiekkaa ei juuri ollut.

potkukelkkailu

potkukelkkailu

potkukelkkailu

potkukelkkailu

Utsunlenkkiä ympäri ja igluravintolaan teelle

Kiersimme ensin tunturinlaella kiertävän Utsunlenkin ja jatkoimme sitten tutkailemaan muita, pieniä teitä tunturin päällä. Ympärillä oli lumisia puita ja pensaita sekä hiljaisia taipaleita, mutta myös kauniita mökkejä ja kelohuviloita sekä jopa suorastaan kelo- ja hirsilinnoja, joiden ikkunoista avautuivat satumaiset tunturinäkymät viereisille tuntureille saakka. Välillä pysähdyimme lepäämään istuen potkukelkan kyytiin ja antaen auringon valaista kasvoja. Välillä laitoimme potkukelkat sivuun ja hassuttelimme lumihangessa ihaillen Lapin kauniita maisemia. Poikkesimme myös juomassa lämpimät juomat Levin Iglujen lasikattoisessa pyramidiravintola Utsussa.

Palasimme autolle eri reitin kautta ihaillen vaaleanpunaisen ja lilan sävyihin muuttunutta taivasta. Vietimme ulkona lähes koko sen ajan, kun siellä oli valoisaa. Päivän ainoat valonsäteet tähän aikaan vuodesta voi kokea parhaiten juuri tunturin laella lumisten puiden ympäröimänä. Kun menimme tunturinlaelle, aurinko oli juuri noussut keltaisen hehkuvaksi palloksi taivaanrantaan. Siellä se pilkisteli puiden takana horisontissa koko potkuttelun ajan, kunnes piiloutui jälleen horisontin taa. Sen jälkeen taivas hehkui vielä tovin eri väreissä.

potkukelkkailu

potkukelkkailu

Lappilaisen perheyrityksen järjestämällä retkellä

Potkukelkkaretken järjestänyt Polar Star Travel on lappilainen perheyritys, joka tarjoaa asiakkailleen aitoja ja paikallisia luontoelämyksiä suurella sydämellä. Lapin ainutlaatuinen, arktinen tunturiluonto on koko toiminnan ydin. Potkukelkkailu on vain yksi yrityksen tarjoamista seikkailullisista aktiviteeteista. Tarjolla on myös paljon muuta husky- ja poroelämyksistä lumikenkäilyyn ja moottorikelkkailuun. Itse viehätyin siitä intohimosta ja innostuksesta, jolla Juha ja Heidi Jokela tiimeineen työtä tekevät. Heille on tärkeää vahvistaa ihmisten luontoyhteyttä ja lisätä hyvinvointia erilaisten retkien ja elämysten kautta. Heistä huokui myös positiivinen ja sydämellinen energia.

Oletko sinä osallistunut potkukelkkaretkelle Lapissa tai haluaisitko osallistua? Mitä mieltä olet näistä maisemista?

~Sonja

PS. Seuraathan päivityksiäni ja stoorejani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Lue myös:

Levin Iglut – taianomaista majoitusta erämaan laidalla

Tonttulan elämyskylä on innovatiivinen taikakeidas

6 thoughts on “Potkukelkkailu Levin Utsuvaarassa vahvisti luontoyhteyttä”

 1. Hienoja kuvia.
  Heti tekis mieli potkukelkkailemaan.
  Lapsena tuli tehtyä sitä joka päivä, eikä hiekkaa ollut teillä. ?

 2. Näyttää kyllä upealta. Juuri nyt täälläkin puut ovat kauniissa lumipeitteessä, mutta valtaosan talvesta niin ei ole. Todennäköisesti tulee suunnattua Lappiin tämän talven aikana itsekin. Täytyy miettiä sopiva ajankohta, juuri nyt valoa on ehkä liian vähän, mutta parin kuukauden päästä tilanne on jo parempi.

  1. Tällaisissa lumisissa Lapin maisemissa oli kyllä ilo kokeilla pitkän tauon jälkeen potkukelkkailua. 🙂 Keväällä on varmaan paras aika suunnata Lappiin, kun valoa alkaa olla jo enemmän päivisin. Revontuliakin näkyy silloin öisin enemmän.

 3. Hei, täällä merenrannalla Oulussakin on oikea taikatalvi. Tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt. Puut ovat huurteiset kuin morsiushuntuun pukeutuneina. Kevyttä taikalunta on laskeutunut kaikkialle. Maa hohtaa valkoisena. On hiljaista ja rauhallista. Toivon todella, että taika jatkuisi pitkään. Kaikkea hyvää ja paljon paljon iloa uuteen vuoteen!
  t. Teija <3

  1. Kuulostaa aivan ihanalta! <3 Olenkin nähnyt aina välillä sun hienoja kuvia Facebookissa. Oulu on ihana kaupunki, sieltä on paljon hyviä muistoja itselläkin. Toivottavasti nähdään taas, kun tulen siellä seuraavan kerran käymään.

   Iloa, valoa ja rakkautta uudelle vuodelle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.