Uusi koti meren rannalla

Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että meillä on nyt uusi koti aivan unelmien paikalla merenrannalla kauniissa ympäristössä. Viime viikonloppuna muutimme nimittäin Samin kanssa Marbellasta Mijas Costan puolelle. Tätä kirjoittaessani istun olohuoneen sohvalla ja nostan välillä katseeni tietokoneen näytöltä meren kimaltaviin aaltoihin. Olen aina rakastanut merta ja asunutkin sen lähellä monessa paikassa ympäri maailmaa, tällä kertaa Espanjan Calahondassa. Tunnen äärimmäistä kiitollisuutta tästä hetkestä ja siitä, että saan asua Samin kanssa juuri tässä juuri nyt. Ympäristö on kaunis ja rauhallinen sekä inspiroiva. Meren aaltojen ääni kuuluu asuntoon välillä voimakkaana pauhuna, välillä iloisena liplatuksena. Saamme ihailla asuntomme terassilta sekä auringonnousua että -laskua.

Kolmas muutto lyhyen ajan sisällä

Tämä oli meille jo kolmas muutto reilun kolmen kuukauden yhdessäolon jälkeen. Ensimmäinen muutto marraskuussa oli spontaani ja äkkinäinen, kun kuntarajojen mennessä kiinni muutimme asuntoautoon Cabopinoon merenrannalle ja hyppäsimme yhteiseen elämään. Yhtäkkiä kaikki vanha jäi taakse, pää oli aivan pyörällä. Harva muuttaa ylipäätään yhteen muutaman päivän tuntemisen jälkeen, mutta meille se oli luonnollinen ja oikea valinta. Kun eteen osuu rakkaus, joka räjäyttää tajunnan ja oman maailman, täytyy olla nopeat käänteet haasteista huolimatta. Silloin ei voi jäädä miettimään, mikä olisi järkevintä tai fiksuinta. Silloin täytyy seurata vain sydämen flow’ta.

Kaksi kuukautta hotellissa

Cabopinon jälkeen meille tuli työmatka Suomeen, josta palasimme suoraan seuraavaan kotiimme Marbellaan. Saimme Vime-hotellista hyvän diilin, koska hotelli oli ollut pitkään lähes tyhjillään. Reilu vuosi sitten Ananda Laie avasi uuden joogastudion Vimeen ja olin silloin mukana avajaisretriitillä. Minulla oli monenlaisia työkuvioita suunnitteilla Vimeen, mutta koronan myötä kaikki suunnitelmat menivät jäihin. Ananda Laien joogastudio Vimessä on edelleen suljettu. Jooga- ja hyvinvointikuvioiden ansiosta kuitenkin päädyimme sinne pariksi kuukaudeksi asumaan. Olisimme saaneet olla siellä samalla diilillä kesään asti, mutta sitten eteemme tuli nykyinen merenranta-asunto.

Vimessä meillä oli paljon tilaa ja ihan hienot puitteet, mutta asuntomme oli sellaisessa kohdassa, että sinne kuului lähellä kulkevan A7:n eli liikenteen melu. Esimerkiksi terassilla joogatessa täytyi kuunnella autojen ääntä vähän matkan päästä. Miten sitten päädyimme nykyiseen asuntoon? Sami on asunut tässä joskus kauan sitten pari viikkoa. Hassu osansa oli tässä asuntokuviossa silläkin asialla, että viime aikoina monet ovat eronneet WhatsAppista ja liittyneet Telegramiin. Yhtenä päivänä Sami sai nimittäin ilmoituksen, että hänen yhteystiedoissaan oleva merenranta-asunnon omistaja oli liittynyt Telegramiin. Sami alkoi miettiä, olisiko asunto nyt vapaana.

Olimme omistajaan yhteydessä, kävimme katsomassa asuntoa ja sovimme muutosta. Normaalisti tämä ihana asunto on vain lyhytaikaisessa lomavuokrauksessa. Nyt lomalaisia ei kuitenkaan koronan takia ole, joten asunto oli tyhjillään. Saamme asua tässä, kunnes lähdemme ajamaan Suomeen. Omat suunnitelmamme kirkastuvat vielä kevään mittaan.

Mielen voima ja visiot tienviittoina

Emme me tähän tietenkään päätyneet asumaan ihan sattumalta, vaan tietenkin tärkeässä asemassa oli myös oma mieli. Silloin kun ei ole mitään hajua siitä, mitä haluaa, ajelee kuin lastu laineilla ja eteen tulee mitä milloinkin. Se on välillä ihan hauskaa sekin, mutta nyt olimme molemmat mielessämme jo luoneet visiota siitä, mitä haluaisimme. Kaipasimme molemmat rauhaa, hiljaisuutta ja kaunista ympäristöä, terassia jossa joogata ja meditoida, hyvää feng shuita, aurinkoa ja tällä kertaa myös meren energiaa enemmän kuin esimerkiksi vuoria. Pikkuhiljaa tämä visio manifestoitui todellisuudeksi. Nyt asumme unelmien asunnossa, jossa on todella hyvät energiat ympärillä.

Uusi koti

uusi koti

uusi koti

Hetkestä nauttiminen on tärkeää

Tämä ei ole meille pysyvä koti, kun tällaista nomadielämää vietämme ja asumme missä milloinkin. Tässä elämäntavassa on hyvää se, että osaa nauttia aina täysillä juuri siitä elämänvaiheesta, mikä on käsillä. Emme voi tuudittautua ajatukseen, että nyt olemme ikuisesti tässä meren äärellä, vaan tästäkin ihanuudesta pitää taas luopua joskus keväällä. Siksi on nyt otettava jokaisesta päivästä kaikki irti ja nautittava täysillä tämän asunnon tarjoamista hyvistä puolista. Espanjassa olen asunut monessa aivan ihanassa asunnossa ja välillä niistä luopuessani on tuntunut siltä, että voiko enää mitään parempaa löytyä tilalle. Aina sitten yllätyn yhä uudelleen, kun taas löytyy uusi ja ihana asunto. On pitänyt kuitenkin päästää paljon myös irti ja luopua, mutta siinä tiimellyksessä olen oppinut, että aina löytyy uutta tilalle.

uusi koti

Työt hoituvat kotoa käsin

Välillä minua huolettaa, että miten ihmeessä saan kaikki työni hoidettua, kun ei malttaisi istua tietokoneella ollenkaan. Toisessa hetkessä tajuan, miten mahtavaa on ylipäätään se, että saan tehdä töitä kotoa käsin ilman, että minun täytyy mennä yhtään mihinkään. Varsinkin tällaisessa ympäristössä asuessa on ihanaa, että voi tehdä töitä kotona. Some- ja nörttitöiden lisäksi nyt on alkanut taas tehdä mieli antaa asiakkaille hoitoja. Rentoutushoitoja olen tehnyt viime aikoina vain harvakseltaan, koska koronan ja sääntöjen takia se on ollut haastavaa. Minulla ei ole myöskään enää ollut liiketilaa. Nyt olen kuitenkin miettinyt, että ehkä voisin ottaa muutaman asiakkaan viikossa shiatsuun tai vyöhyketerapiaan täällä kotona. Varmasti asiakkaatkin arvostaisivat rentouttavaa hoitoympäristöä.

uusi koti

Hyvinvointi elämässä etusijalla

Viime aikoina olen keskittynyt erityisen paljon omaan hyvinvointiini ja sen vahvistamiseen. Kuntarajat olivat taas kiinni monta viikkoa, samoin valtaosa yrityksistä joutui sulkemaan ovensa. Samin kanssa olemme aloittaneet aamut yleensä joogalla, syöneet päivän mittaan terveellistä ja ravitsevaa vegaaniruokaa sekä keskittyneet asioihin, jotka tuovat meille molemmille iloa sekä energiaa. Hetki sitten istuin terassilla auringonpaisteessa ja kuuntelin 15 minuutin meditaatioaudion, ennen kuin aloin kirjoittaa tätä blogipostausta. Blogi on nyt ollut aika hiljainen, kun matkat ovat olleet vähissä, mutta ehkä keskityn tulevaisuudessa muutenkin enemmän tähän elämän matkaan myös blogissa. On tämä elämä kyllä sellainen matka, ettei voisi kiitollisempi olla sen tarjoamista opeista, oivalluksista ja ilosta.

~Sonja

1 thought on “Uusi koti meren rannalla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.