Joogaretriitti Marbellassa, Vime Hotels, Ananda Laie

Joogaretriitti Marbellassa vahvisti omaa elämänpolkua

Joogaretriitti Marbellassa viime viikonloppuna tuli itselleni juuri oikeaan kohtaan elämässä. Oikeastaan kyseessä ei ollut edes retriitti, mutta sitä se minulle käytännössä kuitenkin oli. Joogastudio Ananda Laie avasi nimittäin viime viikonloppuna ovensa Marbellassa nelipäiväisten avajaisten merkeissä. Teen itse rentouttavia hoitoja asiakkaille Ananda Laie Studio MindBodylla Fuengirolassa, joten osallistuin kolmena päivänä myös Marbellan joogastudion avajaisiin. Käytännössä joogasin ja meditoin intensiivisesti kolmena eri päivänä, tutustuin uusiin samanhenkisiin ihmisiin, söin terveellistä kasvisruokaa ja nautin upeista puitteista. Ensi vuoden puolella aion tehdä shiatsua, vyöhyketerapiaa ja muita hoitojani myös Marbellan joogastudiolla silloin tällöin sekä tietenkin joogata siellä.

Ananda Laien Marbellan joogastudio puitteineen on aivan ihana energioiltaan. Se sijaitsee Hotel Vime La Reserva de Marbellan kauniin resorttikylän pihapiirissä uima-altaiden ja puutarhan ympäröimänä. Paikka on kaunis ja rauhallinen. Sijainti on loistava ja hyvien kulkuyhteyksien päässä myös Fuengirolasta tultaessa bussilla Cabopinosta hieman Marbellaan päin.

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa

Hyvät energiat ja luonnollinen värimaailma

Ananda Laien avajaiset alkavat Suomen itsenäisyyspäivänä, jolloin on myös Espanjan perustuslainpäivä. Aurinko lämmittää ja valaisee niin voimakkaasti, että kesä tuntuu palanneen takaisin. Pitkään aikaan ei ole ollut näin lämmin. Uusi joogasali on valtavan kaunis ja rauhoittava. Siellä on paljon tilaa hengittää. Tila on sisustettu kauniin avaraksi ja samalla tunnelmalliseksi, koska salissa on hyödynnetty luonnon omaa värimaailmaa ja luonnonmateriaaleja. Isoista ikkunoista näkee ulos puutarhaan ja altaille. Ihastun uuteen joogastudioon heti.

Avajaisvieraille on tarjolla herkullista smoothieta ja hieman myöhemmin lounasta seisovasta pöydästä ulkona. Värikäs herkkupöytä notkuu maittavia kasviksia ja hedelmiä, värikkäitä mehuja ja ihanan maukasta kasvisruokaa moneen makuun. Ananda Laien perustaja Francesca Jerez esittelee uutta joogastudiota ja kertoo sen syntyvaiheista. Paikalla on studion henkilökuntaa ja hyvinvoinnista kiinnostuneita ihmisiä. Tunnelma on korkealla. Avajaisissa esiintyy puhtaalla enkelin äänellä laulava kaunis Gachy Rey, joka innostaa osan yleisöstä myös vapauttavaan ja iloiseen tanssiin. Hän laulaa kirkkaasti soivalla äänellä, joka on kuin terapiaa sielulle.

Myöhemmin illalla hän on mukana myös sound healing -sessiossa rummuttaen ja laulaen. Pitkä sound healing -sessio vie minut ajatuksissani jonnekin intiaanien maille, kun kuuntelen taianomaisia soittimia ja virittäydyn niiden ikiaikaiseen energiaan. Olen jossain unen ja valveen rajamailla syvästi rentoutuneessa tilassa. Ilta päättyy kauniin herkissä tunnelmissa koko porukan yhteiseen ryhmähaliin illan jo pimetessä. Ulkona hotellin puutarhan valaistus luo maagisen kaunista tunnelmaa pihapiiriin.

Joogaretriitti Marbellassa

Ananda Laien avajaiset

Kasvisruokaa

Kasvisruokaa

Joogaretriitti Marbellassa

Ananda Laien avajaiset

Sound healing

Ananda Laien avajaiset

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaa ja meditaatiota

Lauantaiaamu alkaa aamiaisbuffetilla, rentoutumisella hotellin spassa ja ihanan Rachael Burnsin conscious yoga -tunnilla, joka auttaa rentoutumaan, virkistymään, uudistumaan ja kehittämään omaa tietoisuutta yhä herkemmäksi. Tunti sisältää hyviä fyysisiä harjoitteita. Joogatunnin jälkeen on hyvä jatkaa heti perään reilun tunnin mittaisella meditaatiolla Adrian Liviu Giurgean opeilla. Hän vetää erilaisia oppeja yhdistellen mahtavan tunnin, joka sisältää monipuolisia hengitysharjoituksia. Olen todella läsnä hetkessä. Tuntien jälkeen pidän pienen tauon ja käyn lepäämässä. Ananda Flow jää välistä, mutta illalla osallistun vielä Shiva Siddhanandan vetämään pranayamaan ja meditaatioon, jossa hyödynnetään mantroja ja käydään läpi tehokkaita harjoituksia, joilla voi lisätä omaa energiatasoa ja elinvoimaa, parantaa hengitystä ja tietoisuutta sekä voida elämässä kokonaisvaltaisesti paremmin. Olen todella tyytyväinen tunnin sisältöön.

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa, Vime Hotels

Sunset in Cabopino

Javier Castron opissa

Maanantaina palaan Marbellaan uudelleen virkistyneenä, sillä sunnuntaina olen ollut vuorilla vaeltamassa. Päivä alkaa Espanjan joogapiireissä tunnetun Javier Castron vetämällä master classilla, joka on voimakas kahden tunnin treeni. Javier on kuuluisa joogi, joogaopettaja, joogaopettajien opettaja ja monien muidenkin itämaisten lajien guru, joka laittaa meidät tekemään todella tiukan treenin joogaharjoituksia. Hän yhdistelee eri tyylilajeja ja näyttää meille harjoituksia, joista arvelee meille olevan eniten hyötyä. Ainakin oma kuntoni on välillä koetuksella, mutta Javier kehottaa myös kuuntelemaan omaa kehoaan. Liikaa ei saa yrittää, jos keho niin sanoo. Vaikka kaksituntinen puserrus on todella voimakas ja hiki virtaa, olo treenin jälkeen on erittäin hyvä ja miellyttävä.

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa

Syvävenyttelyä ja taianomaisia sointuja

Päivä jatkuu leppoisammissa merkeissä yin-joogalla Lorraine Ereiran ohjauksessa. Reilun tunnin ajan teemme voimakkaita syvävenytyksiä ja pysymme venytyksissä useita minuutteja, joten keho saa juuri sitä, mitä se nyt tarvitsee. Tunnin lopussa teemme rentoutuksen, joka saa minut melkein nukahtamaan. Syvävenytykset ovat tehneet tehtävänsä, oloni on raukea ja levollinen.

Päivän päättää taianomainen sound healing -sessio, jonka yhteydessä meditoidaan Louise Lovingin ohjaamana. Hänellä on mukanaan kristalliäänimaljat, joiden sointi resonoi syvälle kehon soluihin asti saaden aikaiseksi syvän rentoutumisen tilan. Laila Amrouche soittaa handpania ja käyttää omaa parantavaa ääntään. Mukana on myös yllätyksenä paikalle saapunut australialainen mies, jolla on mukanaan monta didgeridoota. Nautin tunnin mittaisesta äänikylvystä ja uppoan syvämeditatiiviseen tilaan. Olen aina pitänyt muinaisista soittimista ja niiden taianomaisesta energiasta. Itselleni äänikylvyt ovat maagisia kokemuksia, jotka saavat minut aina rentoutumaan.

Joogaretriitti Marbellassa

Joogaretriitti Marbellassa

Tärkeintä on pysyä omalla polulla

Omaan syksyyni on mahtunut niin paljon erilaista ohjelmaa, tapahtumia ja tunteita, että pää on ollut välillä melkoisen pyörällä. Ananda Laien uusien tilojen avajaiset olivat minulle juuri tähän hetkeen kaipaamani jooga- ja meditaatioretriitti. Siellä oikeastaan vasta tajusin taas pitkästä aikaa, miten tärkeää kaltaiselleni herkälle ihmiselle on saada rauhoittua ja keskittyä omaan sisäiseen maailmaan. Välillä sitä on oman elämänsä kanssa hieman hukassa, kun on niin monta suuntaa, mihin voisi kulkea. Loppujen lopuksi kaikkein tärkeintä on keskittyä omaan sisimpään, kehittää omaa tietoisuuttaan herkemmäksi ja sitä kautta kulkea vahvemmin omaa elämänpolkuaan.

~Sonja

16 thoughts on “Joogaretriitti Marbellassa vahvisti omaa elämänpolkua”

 1. Aivan ihanalta näyttää ja kuulostaa kaikki. Tää olis varmasti just mun tyyppinen juttu.

  Olen ollut joogaretriitillä aikoinani Intiassa ja Malesiassa, mutta en koskaan Euroopassa. Tuolla kyllä puitteet näyttävät olevan kohdillaan, ja niin houkuttelevan näköiset tarjoilutkin!

  Tuo sound healing -sessio olisi tosi mielenkiintoista kokea, en ole ikinä sellaisessa ollut.

  1. Ananda Laien Marbellan joogastudiolla alkavat pyöriä retriitit tammikuun puolivälistä 2020 lähtien. Voin kyllä suositella paikkaa ja opettajia. Puitteet ovat ihanat ja opettajat osaavia. Fuengirolan joogastudio on myös ihana ja molemmille studioille pääsee samalla kortilla. Sound healing on aivan mieletöntä, itsekin olen opiskellut hieman ääni- ja värähtelyterapiaa. 🙂

 2. Hei, tämä joogasta kertova ja kuvaileva juttusi sai minut miettimään, kuinka meistä ihmisistä suurin osa vaan yrittää suoriutua kaikista ulkoapäin tulevista haasteista. Kuitenkin omasta itsestään emme huoledi riittävästi, menemme päivästä toiseen vaan kuin aropuput, säntäillään sinne tänne.

  Eräs ystäväni Tampereelta on joogan opettaja ja opettaa myös joogan opettajia. Hänen kauttaan olen saanut vähän tietoa joogasta ja sen vaikuttavuudesta koko ihmiseen, siis niin henkiseen kuin ruumiilliseen puoleen. Tämä jooga on hyvä tapa, jolla voi saavuttaa rauhaa mielelleen ja miksei myös elimistölleen.

  Juttusi oli mukava ja innostava!

  1. Kiitos Eila taas kommentista ja ajatuksistasi joogaan sekä tähän kirjoitukseen liittyen. Ajattelin ruveta harrastamaan joogaa jatkossa säännöllisemmin, siitä tulee niin hyvä olo ja mieli. Meditoida pitäisi myös enemmän, niin pysyisi kartalla. Ensi vuonna hommaan kuukausikortin, jolla pääsee sekä Ananda Laien Fuengirolan että Marbellan studioille tunneille. 🙂

 3. Tekisi kyllä itse kullekin varmasti todella hyvää tuollainen retriitti! 😀 Pitäisi ehkä itse olla vain jollain tasolla valmis ottamaan vastaan kaikki. Mielenkiintoisia juttuja kyllä nuo miten ne ihmisiin vaikuttavat!

 4. Kuulostaa niin täydelliseltä viikonlopulta, ja rentouttavalta. Kelpaisi mullekin! Oon jo pitkän aikaa miettinyt, että pitäisi lähteä jonnekin joogaretriitille, Espanja voisi olla hyvä kohde sille.

 5. Kuulostaa ihanan rentouttavalta paikalta. Pitkän työputken jälkeen tuonne voisi mennä nollaamaan päätä ja herkuttelemaan noilla ihanilla hedelmillä ja kasviksilla. En nyt mikään varsinainen joogaguru ole, mutta muutaman kerran käynyt joogailemassa ja hyvin voisin sitä jollain lomallakin harrastaa.

 6. Kuulostaa aivan ihanan rentouttavalta! Tekisi kyllä hyvää itse kullekin pysähtyä miettimään, rauhoittumaan ja huoltamaan omaa mieltä ja kehoa paremmin! 🙂 Etenkin tuota sound healingia olisi huikea päästä testaamaan!

 7. Voi, mä niin tarvitsisin tälläisen viikonlopun. Aivan ihanalta paikalta kuulostaa ja näyttää kuvissa. Kyllä se tärkeää on, että muistaisi pysähtyä omien ajatustensa kanssa välillä kunnolla. Itse tarvitsen tosi paljon omaa tilaa ja aikaa, hiljaisuutta aina välillä. Täytyisi vain muistaa enempi järjestää näitä hetkiä itselle.

 8. Varsinkin tuo Sound Healing vähän herätti kateutta – olen haaveillut siitä jo pidempään, mutta Helsingissä on tuntunut mahdottomalta aikatauluttaa oman arjen kanssa. Ehkä yritän kesällä Espanjassa, kun vietän lomamme San Pedrossa – siitä ei ole pitkä matka 🙂

 9. Olipa kiva lukea joogaretriitistä jossain muualla kuin Aasiassa, koska itse olen joogannut lähinnä Intiassa, Thaimaassa ja Balilla, mutta juuri nytkin haaveilen jostain vastaavasta kokemuksesta hiukan lähempänä! 🙂 Kiitos siis tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.