Bloggaaja, yrittäjä, seikkailija ja sisällöntuottaja

Sonja Riihikangas, Grand Canyon
Olen Sonja ja perustin Shining Journeyn syyskuussa 2017. Aluksi se oli matkablogi seikkailuistani maailmalla, koska olen ollut aina intohimoinen ja utelias tutkimusmatkailija. Olen seikkaillut elämäni aikana noin 50 maassa Euroopassa, Pohjois-, Väli- ja Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Aasiassa, Australiassa sekä Oseaniassa. Tärkeintä ei ole kuitenkaan käytyjen maiden määrä, vaan maailmalla koetut elämykset, opetukset ja oivallukset sekä matkoilla syntyneet yhteydet muihin ihmisiin. Rakastan vapautta yli kaiken ja haluan kirjoittaa oman elämäni käsikirjoituksen. Matkailu on avannut maailmaani valtavasti.

Jooga

Hyvinvointia, joogaa ja retriittielämää

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on minulle tärkeä asia ja haluan elää sellaista elämää, että tunnen oloni energiseksi, hyvinvoivaksi ja onnelliseksi kaikilla elämän osa-alueilla. Jooga kuuluu tärkeänä osana omaan elämänfilosofiaani ja olenkin syventänyt suhdettani joogaan vuosi vuodelta. Joogan polku on avannut minulle ihan uusia ovia. Jooga ei tarkoita minulle vain fyysisiä asanaharjoituksia tai hyvää kuntoa, vaan syvää yhteyttä omaan itseeni ja kaikkeen ympärillä olevaan – yhteyttä koko universumiin. Hiljaista tietoa, joka kumpuaa sisältäni, kun antaudun olemaan läsnä hetkessä. Oman tietoisuuteni laajentamista.

Jooga auttaa minua kehittämään itseäni ja tuntemaan itseni syvällisemmin. Se auttaa minua löytämään tasapainoa ja harmoniaa elämääni. Pyrin tekemään päivittäin erilaisia joogaan liittyviä harjoituksia, kuten fyysisiä asanoita, hengitysharjoituksia tai meditaatioita. Käyn myös retriiteillä, mutta ennen kaikkea olen pyrkinyt muokkaamaan omasta elämästäni retriittielämää, johon jooga kuuluu olennaisena osana. Minulle on nykyään tosi tärkeää elää terveellisesti ja mahdollisimman luonnollisesti. Hyvinvointia elämääni tuovat myös kaikenlainen biohakkerointi, erilaiset seremoniat ja henkiset harjoitukset.

Olen ollut koko ikäni kasvissyöjä (lakto-ovovegetaristi) ja tunnen oloni hyväksi tällä ruokavaliolla. Olin lapsena perheemme ainoa kasvissyöjä, mutta se oli minulle jo silloin luonnollinen valinta, vaikka kaikki sitä maaseudulla ihmettelivät. Jokaiselle ihmiselle sopii omanlaisensa ruokavalio ja olen sitä mieltä, että kannattaa kokeilla ja kuunnella omaa intuitiota, mikä sopii itselle.

La Herradura

Hyvinvointi on osa yrittäjyyttä

Hyvinvointi on myös olennainen osa yrittäjyyttäni. Olen käynyt luontaishoitajan ja shiatsuterapeutin koulutukset AK Luontaisterapiaopistossa 2011-2015. Muutaman vuoden ajan minulla oli Espanjan Aurinkorannikolla oma liiketila, jossa tarjosin asiakkailleni rentouttavia luontaishoitoja ja ohjattuja meditaatioita. Olen myös opiskellut paljon muuta hyvinvointiin liittyvää ja seuraavaksi olen lähdössä Intiaan joogan alkulähteille Rishikeshiin opiskelemaan joogaopettajaksi (YTT 500 RYT).

Samin kanssa järjestämme myös hyvinvointiin liittyviä työpajoja, kursseja, tapahtumia ja retriittejä. Sami on ollut perustamassa TerveysSummitia, joka on Suomen suurin terveystapahtuma netissä. Olen myös itse mukana TerveysSummitin tiimissä sometuottajana. Oman yritykseni kautta teen sisällöntuotantoa hyvinvointi- ja matkailualan yrityksille. Olen myös freelancetoimittaja ja kirjoittaja. Toimittajan töitä olen vähentänyt, mutta haluaisin tulevaisuudessa yhdistää kirjoittamista järjestämiini retriitteihin.

Työelämässä kaikki tekemäni kietoutuu tavallaan yhteen. Kesällä 2016 perustin yhdessä vanhempieni kanssa Lapuanjoen Rantakeitaan, jossa yhdistyvät hyvinvointi, matkailu ja retriittien järjestäminen.

Sierra Nevada, Sami ja Sonja

Talvet Espanjassa, kesät Suomessa

Nautin eniten hitaasta matkanteosta ja ulkomailla asumisesta sen sijaan, että vaihtaisin maata kovalla tahdilla. Nautin nykyään eniten maata pitkin matkustamisesta ja meillä onkin rakkaani Samin kanssa asuntoauto, jolla seikkailemme ympäri Eurooppaa. Talvisin viihdymme Espanjassa, josta vuokraamme yleensä asunnon. Kesät vietämme Lapuanjoen Rantakeitaalla, joka on vanhempieni rakkaudella rakentama loma- ja retriittipaikka Alahärmässä. Juureni ovat siellä, Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla.

Olen kasvanut peltojen keskellä, siksi kai rakastan vapautta niin paljon. Vanhempieni kanssa pääsin matkustelemaan paljon jo lapsena. Nuorena reissuinto vain yltyi, kun lähdin vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Interreilasin Euroopassa ja olin au pairinakin pari lyhyttä pätkää. Nuoruuden reissuja yhdistivät spontaanius ja valtava seikkailunhalu, jotka ovat säilyneet tähän päivään saakka.

Shining Journey -matkablogi, Grand Canyon

Rohkea ja utelias matkailija

Olen matkailijana utelias ja innostuva. Haluan tietää, miten eri puolilla maailmaa eletään. Haluan tutustua paikallisiin ihmisiin ja viettää aikaa heidän kanssaan. Haluan tietää, miten he ajattelevat ja millaisia näkökulmia asioihin heillä on. Elämä ei ole mustavalkoista, vaan kaikilla asioilla on puolensa. Matkailu auttaa näkemään sateenkaaren koko spektrin kaikkine sävyineen. Olen luonteeltani rohkea lähtemään, kokemaan ja elämään. Haluan hypätä elämän kyytiin, toteuttaa unelmiani ja luottaa elämään.

Sonja Riihikangas, Malibu, California

Olen kiinnostunut kauniista luontokohteista ja erilaisista aktiviteeteista, kuten joogasta, patikoinnista, ratsastuksesta, suppailusta ja ylipäätään luonnossa liikkumisesta. Rakastan roadtrippejä, veneilyä ja purjehdusta. Nautin korkeista paikoista ja siitä, kun voin nähdä kauas. Viihdyn eksoottisissa matkakohteissa, idyllisissä pikkukylissä, viidakossa, tropiikissa, palmurannoilla, vedenalaisessa maailmassa, luonnonpuistoissa ja Lapin tuntureilla. Olen moniulotteinen persoona, joka löytää melkein joka paikasta jotain hyvää ja kokemisen arvoista.

Elämän mittainen matka

Bloggaajana pyrin kirjoittamaan postauksia, jotka vievät lukijan mukanaan seikkailulle, herättävät uudenlaisia ajatuksia, avaavat maailmaa ja uusia ovia sekä antavat iloa, inspiraatiota ja oivalluksia. En halua kirjoittaa pelkästään erilaisista matkakohteista, vaan myös matkoilla kokemistani tunteista ja ajatuksista. Välillä heittäydyn pohtimaan syvällisesti erilaisia teemoja, jotka koskettavat elämääni.

Koko elämä on suuri ja huikaiseva matka. Itseäni ovat aina kiehtoneet vapaus ja seikkailut maailmalla, lähellä ja kaukana, ulkona luonnossa ja mielen syvissä sopukoissa. Matkustelu ei ole vain fyysistä, vaan se muokkaa kokonaisvaltaisesti ihmisen mieltä ja koko sielua. Ilman tekemiäni matkoja en olisi se henkilö, joka nyt olen. Siksi haluan blogissani valottaa itse matkojen lisäksi myös sisäistä matkaa ja niitä ajatuksia, joita reissuillani käyn läpi. Olen luonteeltani syvällinen ja tykkään pohtia asioita eri näkökulmista.

Blogini kautta haluan jakaa seikkailuja, kokemuksia, elämyksiä, ajatuksia, oivalluksia ja niiden kautta inspiraatiota muillekin. Haluan ottaa kirjoitusteni ja videoideni kautta mukaan seikkailuihin myös sellaiset ihmiset, jotka eivät jostain syystä itse voi tai halua matkustaa ympäri maailmaa. Toivon, että blogini tuottaa iloa ja inspiraatiota mahdollisimman monelle ihmiselle. Teen blogiani ilosta, intohimosta ja rakkaudesta kirjoittamiseen, matkailuun sekä elämän tutkimiseen. Toivotan sinulle mukavia lukuhetkiä blogini parissa.

~Sonja