PING Festival 2018, Shining Journey Travel Blog & Vlog

PING Festival, Open World Awards ja tuoreita fiiliksiä

PING Festival 2018 Helsingissä on nyt eletty ja koettu. Olin siellä ensimmäistä kertaa elämässäni ja täytyy sanoa, että inspiroiduin valtavasti. Tapahtuma oli järjestetty hyvin ammattimaisesti. Jokainen yksityiskohta oli mietitty tarkkaan ja hiottu täydelliseksi. Festivaalin ohjelma oli inspiroiva, puhujat kiinnostavia, koristelut esteettisesti mietittyjä ohjelmalehtisten värejä ja fontteja myöten, tarjoilut herkullisia ja mikä parasta, tunnelma oli rakkaudellinen. Vaikka kyseessä oli iso bisnestapahtuma, se oli toteutettu niin, että kaikilla olisi mahdollisimman kivaa ja hauskaa. Värikäs, luova, inspiroiva, räiskyvä, raikas ja vanhoja bisnesmalleja ravisteleva tapahtuma osaa todellakin katsoa tulevaisuuteen, olla pioneeri ja luoda jotakin todella suurta, uutta ja hienoa nykypäivän sekä tulevaisuuden bisneskentälle.

PING Festival 2018, Shining Journey -matkablogin Sonja

Mikä ihmeen PING Festival?

PING Festival on digitaalisen H2H-markkinoinnin (human to human) ykköstapahtuma koko Euroopassa. Siellä kohtaavat sadat bloggaajat, vloggaajat, instagrammaajat ja muut digitaalista sisältöä ammattimaisesti tuottavat vaikuttajat sekä vaikuttajamarkkinoinnista kiinnostuneet yritykset, jotka haluavat olla edelläkävijöitä uuden ajan markkinoinnissa. Kun alan huiput kokoontuvat yhteen sellaiseen tapahtumaan kuin PING Festival, energia on jotain aivan upeaa. Siitä ei voi syntyä kuin iloa, inspiraatiota ja uusia, luovia ideoita sekä yhteistyökuvioita. Bisnesfestarin takana on vaikuttajamarkkinointiin intohimolla suhtautuva asiantuntijayritys PING Helsinki.

PING Festival 2018

PING Festival 2018, Helsinki

PING Festival 2018

PING Festival 2018, Shining Journey -matkablogin Sonja

Momondon kilpailun finaaliin

Osallistumiseni PING-festivaaleille tuli melkoisena yllätyksenä, sillä en ollut ajatellut lähteä nyt Espanjasta Helsinkiin, kun menen jo kesäkuussa muutenkin Suomeen. Tapahtuma kyllä kiinnosti suunnattomasti ja vaikutti äärimmäisen mielenkiintoiselta, mutta en hakenut sinne mukaan bloggaajana. Vastahan syksyllä perustin blogini. Ajattelin, että kehittäisin ensin blogiani, tuottaisin sinne lisää sisältöä ja hakisin mukaan vuoden päästä. Momondon Bloggers’ Open World Awards -kilpailu muutti kuitenkin kaiken.

Kun pari kuukautta sitten löysin kilpailun netistä, päätin heti osallistua siihen. Aihe kolahti minuun – kohtaaminen matkalla, joka on muuttanut maailmaani. Näitä kohtaamisia minulla riittää, kun olen matkustellut lapsesta saakka. Aloin pyöritellä aihetta mielessäni ja päädyin kirjoittamaan ikimuistoisen ja itselleni hyvin tärkeän purjehdustarinan Australian reissultani. Käytin siihen paljon aikaani katselemalla videoita ja lukemalla kirjoituksiani Australiasta palaten ajassa taaksepäin. Halusin kirjoittaa timanttisen stoorin ja inspiroida muita. Asetin tavoitteeni korkealle kilpailussa. Lähdin tavoittelemaan kuuta ja tähtiä taivaalta.

Kun yleisöäänestys päättyi, sain sähköpostia Momondolta, että yleisö on äänestänyt minun tarinani jatkoon 127 tarinan joukosta. Tunsin valtavaa kiitollisuutta, onnellisuutta ja halusin hyppiä ilosta. Finaaliin pääsi mukaan vain 13 tarinaa. Momondo lupasi sponsoroida osallistumiseni PING-festivaaleille, joten päätin järjestää itseni Helsinkiin tavalla tai toisella. Yhdistinkin Helsingin Hollannin reissuuni.

Ihania kohtaamisia ja uusia ystäviä

Koko päivä PINGissä oli aivan mahtava, jos en jo tullut sitä maininneeksi. Parasta olivat kohtaamiset ihmisten kanssa. Tapasin entisiä media-alan opiskelukavereitani Oulusta ja Tampereelta, seuraamiani matka- ja lifestyle-bloggaajia sekä aivan uusia kasvoja. Päivä oli niin tapahtumarikas, etten ehtinyt jutella läheskään kaikkien kanssa, joiden kanssa olisin halunnut. Ensikertalaisena minulla oli myös niin paljon ihmeteltävää ja ihasteltavaa, että halusin myös vain fiilistellä tunnelmaa. Matkabloggaajien heimoa oli paikalla todella paljon ja tuntui hyvältä olla samanhenkisten keskellä ja nähdä livenä tyyppejä, joiden elämää on seurannut Instagramissa, blogeissa ja YouTubessa. Jäi sellainen fiilis, että tällaisia kohtaamisia haluan ehdottomasti lisää ja myös pienimuotoisemmin, jotta ihmisiin ehtisi tutustua syvällisemmin. Kukapa muukaan ymmärtäisi paremmin seikkailijasielun maailmankuvaa ja elämäntapaa kuin toinen seikkailija.

PING Festival 2018, matkabloggaajia

Violetin huoneen syleilyssä

Kun tällainen Espanjan elämänmenoon sopeutunut iltavirkku ja yökukkuja oli herännyt jo kuudelta, iltaa kohti alkoi väsymys painaa. Edessä oli kuitenkin vielä päivän kohokohta, vaikka en sitä vielä siinä vaiheessa tiennytkään. Olin juuri miettinyt, josko jättäisin iltabileet väliin ja suuntaisin aikaisin nukkumaan. Vielä oli edessä kuitenkin momondon Bloggers’ Open World Awards -kilpailun finaalin huipentuminen palkintojenjakoon. Suuntasin yhdessä Terveiset päiväntasaajalta -blogin Sandran kanssa momondon ihaniin ja silmää hiveleviin tiloihin, jotka hehkuivat lempiväriäni violettia. Momondon tiloissa minulla oli kotoisa olo. Sandraan muuten tutustuin vasta PING-aamuna, mutta aivan varmasti näemme vielä uudelleen. Ihana Sandra pääsi myös mukaan finaaliin tarinallaan Raja Ampatin seikkailuista Indenesiassa.

PING Festival 2018, Momondo

Jännitys salissa alkoi tiivistyä, kun finalistityöt esiteltiin vielä lyhyesti kaikille ja tuomaristo kertoi valintakriteereistään. Kolmanneksi kisassa sijoittui eniten yleisöääniä saanut Sanna Wallenius blogikirjoituksellaan viidestä eri kohtaamisesta maailmalla. Tuomaristo valitsi ensimmäisen ja toisen sijan voittajat finaaliin päässeistä. Tuomaristoon kuuluivat tutkimusmatkailija, puhuja ja ammattivalokuvaaja Pata Degerman, PING Helsingin ja PING Festivalin perustajajäsen Inna-Pirjetta Lahti, Mondo-lehden toimituspäällikkö, toimittaja ja kirjailija Pekka Hiltunen sekä momondo Suomen marketing manager Jenna Perus (kuvassa).

PING Festival 2018, Jenna Perus

PING huipentui huikeaan palkintoon

Kun juontajana toiminut Pesojoonas kuvaili toiseksi sijoittunutta kilpailusisältöä, sopi kuvaus täydellisesti minun kirjoittamaani tarinaan. Tuntui käsittämättömän upealta, kun kuulin omaa nimeäni kutsuttavan lavalle. En kyllä paljon muista, mitä haastattelussa mikkiin höpisin, kun jostain syystä minua jännitti ihan hulluna enkä ollut yhtään valmistautunut tilanteeseen. Tuntui ihan älyttömän hyvältä sijoittua ja voittaa 2000 euroa matkarahaa, jonka saan käyttää momondon kautta varaamiini lentoihin ja majoitukseen. Lisäksi pääsen momondon sponsoroimana heidän toimistolleen Kööpenhaminaan digitaalisen markkinoinnin workshopiin. Koko kilpailun voiton vei muuten Sami Lensu videollaan Avoin meri. Muutenkin finaalissa oli mukana aivan mahtavia kilpailutöitä.

Palkintojenjaon jälkeen nostimme maljat enkä voinut kuvitellakaan lähteväni nukkumaan, vaan suuntasin tietenkin aivan huikeisiin iltabileisiin Kaikuun reissuväsymyksestä huolimatta. Siellä esiintyi nouseva tähti Lukas Leon, ja hyvä meininki jatkui mainiossa porukassa. Oli musiikkia, tanssia, karaokea, uusia ystäviä, kuplivia juomia, hienoja drinkkejä, makeaa naposteltavaa sekä kesäisen kaunis ja lämmin ilta. Todella monet kävivät onnittelemassa minua kisasijoituksesta ja tuntuivat aidosti iloitsevan puolestani siitäkin huolimatta, että osa heistä oli osallistunut kisaan myös itse pääsemättä palkinnoille. Kateus ei onneksi kukoista matkabloggaajien keskuudessa. Tai ainakaan sellainen pahansuopa kateus. Positiivinen kateus on asia erikseen. Sen avulla voi inspiroitua toisten hyvistä saavutuksista.

Momondo Bloggers' Open World Award Winners 2018

PING Festival ja momondon Bloggers’ Open World Awards -kilpailun hopeasija täyttivät minut innostuksella ja inspiraatiolla. Vaikka blogini on viettänyt hieman hiljaiseloa, sain uutta virtaa alkaa raivata sille enemmän tilaa. Jotain muuta pitää jättää elämästä pois, jotta voin keskittyä enemmän blogiin. Kirjoittaminen on minulle kuitenkin todella mielekästä, luontaista ja omannäköistä työtä, joka antaa valtavan paljon. Se on ollut osa minua siitä asti, kun olen oppinut kirjoittamaan. Olen myös varma, ettei PING Festival jäänyt kohdallani viimeiseksi. Sijoitus kilpailussa vahvisti myös luottamustani siihen, että kohtuullisen tuoreellakin blogilla on täydet edellytykset menestyä.

~Sonja

2 thoughts on “PING Festival, Open World Awards ja tuoreita fiiliksiä”

    1. Niin minäkin olen fiiliksissä! <3 Ja ehdottomasti tulet käymään meillä Lapuanjoen Rantakeitaalla kesällä. Ehkä pitäisi järkätä jokin pienimuotoinen matkabloggaajien miitti ja jakaa reissutarinoita joenrannassa kivilaavulla nuotion ääressä istuen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.