Hollywood, Shining Journey -matkablogi

Hollywoodissa tv-kuvausten studioyleisönä

Hollywoodissa tv-kuvausten studioyleisönä oleminen on kokemus, jota ei kannata jättää väliin Los Angelesissa. Hollywoodissa on lukuisia studioita, joissa kuvataan jatkuvasti uusia televisiosarjoja, keskusteluohjelmia, elokuvia ja muita tuotantoja. Päädyin itse Dr. Philin uuden tuotantokauden televisiokuvauksiin katsellessani, mitä Hollywoodissa on parhaillaan meneillään. Netti on pullollaan sivustoja, joiden kautta voi varata liput haluamansa show’n kuvauksiin. Yleisöä tarvitaan paljon etenkin talk show -tyyppisiin kuvauksiin, joissa yleisö näkyy koko ajan taustalla. Katselin muun muassa täältä, mitä Hollywoodissa olisi tarjolla lähipäivinä.

America’s Got Talent kuulosti kiinnostavalta, mutta se oli jo täyteen buukattu. Dr. Philin kuvaukset sattuivat sopimaan täydellisesti omiin aikatauluihini, joten varasin sinne itselleni yhden paikan, vaikkei kyseinen sarja niin kiinnostakaan. Televisiokuvausten studioyleisönä oleminen ei maksa mitään, mutta on hieno kokemus. Hollywoodissa on toki jatkuva tarve myös elokuvien ja sarjojen avustajille.

Ohjeita tv-kuvauksiin

Samana päivänä oli tarjolla joitain muitakin kuvauksia, mutta monet olivat sellaisia sarjoja, joista en ollut edes kuullut. Dr. Phil kuulosti tutulta ja muistin katsoneeni sitä joskus vuosia sitten Suomen televisiosta. En tiennyt, että kyseistä sarjaa kuvataan edelleen. Niinpä otin Uberin alle ja suuntasin Hollywoodiin ja Paramount Pictures -studioille. Lipussa luki kovasti ohjeita, miten kuvauksiin tulee valmistautua. Pukeutumisen osalta oli paljon ohjeita. Piti olla siisti, bisnestyylinen tai juhlava asu. Farkkuja, valkoista, beigeä tai liian kirjavaa vaatetusta ei saanut olla. Kävin omaa matkalaukkuani läpi ja päädyin siisteihin, mustiin housuihin, vaaleansiniseen paitaan ja korkkarisandaaleihin. Otin mukaan myös takin, sillä ohjeissa kehotettiin pukeutumaan lämpimästi. Voin kertoa, että studiossa oli todella kylmä ilmastoinnin takia.

Hollywood, Shining Journey -matkablogi

Ohjeissa luki, ettei studiolle saa ottaa puhelinta. Se pyydettiin jättämään kotiin, sillä lokeroita ei ollut puhelinten varastointiin. Otin kuitenkin riskillä puhelimen mukaan, sillä pitihän minun tilata Uber ja osata vielä suunnistaa takaisin Silver Laken alueelle, jonne olin juuri muuttanut. Paramountin studioilla oli todella ystävällinen henkilökunta, joka otti minut lämpimästi vastaan. Puhelimia oli monilla muillakin ja ne kerättiin numeroituihin kirjekuoriin, jotka sai takaisin kuvausten päätteeksi. Dr. Philin kuvaukset alkoivat aamulla puoli kymmeneltä, mutta olin paikalla jo hyvissä ajoin. Minut oli helppo sijoittaa yleisöön, koska olin yksin. Pääsin ihan hyvälle paikalle studion vasempaan keskilaitaan. Osa yleisöstä oli tullut paikalle farkuissa. Heidät hyväksyttiin mukaan, mutta laitettiin takariviin istumaan.

Yleisö lämpimäksi

Kuvaukset alkoivat yleisön lämmittelyllä. Lavalle hyppäsi energinen juontaja, joka villitsi yleisöä muun muassa jakamalla ilmaisia tavaroita. Jaossa oli kaikenlaista Dr. Philiin liittyvää kirjaa, mukia ja krääsää. Studio tuntui olevan täynnä Dr. Phil -faneja, joten en kuulunut ihan joukkoon, mutta nautin silti elämyksestä. Kaikki taputtivat, kiljuivat ja yrittivät tehdä itsensä näkyviksi, sillä juontaja antoi tavaroita niille, jotka niitä eniten halusivat. Välillä ihmiset pääsivät lavalle esiintymään. Pari naista taisteli eräästä kirjasta tanssikilpailun voimin, ja yleisö sai meuhkata oman suosikkinsa puolesta. Naiset päätyivät tasapeliin, ja molemmat saivat oman kirjan. Musiikki ja basson jytke pauhasivat studiossa kovaa, kun yleisöä lämmiteltiin. Saimme myös ohjeita pian alkavan show’n kuvauksia varten.

Studio oli yllättävän iso, sillä yleisössä oli yli 250 ihmistä. Valtavan kokoisia kameroita oli lähes kymmenkunta, ja katosta roikkui jos jonkinmoista vipstaakia. Oli valaisinta, kameraa ja ties mitä vekotinta. Kaikki oli numeroitu. Studion henkilökunta oli iso, ja tummiin pukeutuneet työntekijät kävelivät edestakaisin kuuloke-mikrofonit korvilla. Jokaisella esiintyjällä oli oma assistentti. Muutenkin jokaisella työntekijällä tuntui olevan oma, tärkeä tehtävänsä ja vastuualueensa. Yleisöä studiohenkilökunta kohteli ystävällisesti.

shining_journey_matkablogi_hollywood

Kuvaukset purkkiin

Kun kaikki oli valmista, alkoivat varsinaiset kuvaukset. Dr. Phil asteli lavalle raikuvien aplodien saattelemana. Kyseisenä päivänä kuvattiin parin jakson materiaaleja. Kyseessä oli jo 17. tuotantokausi kyseistä sarjaa. Ensin lavalla oli tummaihoinen äiti tyttärensä kanssa. Tyttö oli pahasti rasistinen ja vihasi kaikkia tummaihoisia. Hän luuli ja väitti olevansa valkoihoinen. Välihaastattelussa oli nainen kertomassa koirien pentutehtailusta ja erityisesti siitä, miten ja miksi ”muotikoiria” tehtaillaan. Sen jälkeen oli tauko, jonka aikana kaikkien piti mennä ulos studiosta. Saimme vettä ja välipalaa sillä aikaa, kun studiota valmisteltiin seuraavaa episodia varten. Tulossa oli kuulemma tosi rankka juttu, ja herkimmät tapaukset ohjeistettiin istumaan takariville ja pyytämään apua henkilökunnalta, jos heille tulisi traumoja. Mietin, mitähän ihmettä sieltä oli tulossa. Yleisö istutettiin tauon jälkeen eri paikoille, sillä kyseessä oli eri jakson kuvaukset.

Tauon jälkeen lavalle saapui äiti, tämän aikuinen tytär sekä tyttären poikaystävä, joka pahoinpiteli tyttöystäväänsä säännöllisesti. Nainen ei ymmärtänyt lähteä suhteesta, ja mies vain jatkoi pahoinpitelyä. Menemättä sen tarkemmin yksityiskohtiin, tätä puitiin studiossa seuraavaksi. Paikalla oli myös muita vieraita. Kuvaukset vedettiin kerralla purkkiin, eikä show keskeytynyt. Välimusiikit ja välivideot olivat, kuten televisiossakin. Aina kuvausten päätteeksi Dr. Phil asteli vaimoineen ulos studiosta yleisön ohi. Kuvaukset kestivät taukoineen viisi tuntia, sitten yleisö sai lähteä. Onneksi puhelinkin oli vielä tallessa kirjekuoressa, jotta pääsin lähtemään heti kohti uusia seikkailuja. Uberia odotellessa vieressäni odotti limusiini, varmaankin Dr. Philiä vaimoineen. Minä lähdin majapaikan kautta kohti illan purjehdusseikkailua.

Hollywood on elämys

Televisioshow’n yleisönä oleminen Hollywoodissa oli ihan mukava elämys, sillä edes Suomessa ei ole tullut lähdettyä koskaan minkään tv-ohjelman yleisöksi. Paikan päällä koettu elämys on kuitenkin aivan erilainen kuin televisiosta katsottu ohjelma. Viittä tuntia kauempaa en olisi studiossa ehkä jaksanut istua, sillä Dr. Phil oli liian täynnä ihmisten välistä draamaa, ja studio oli kylmä. Suosittelenkin pukeutumaan lämpimästi, jos lähdet joskus studioon yleisöksi. Tunnelma studiossa oli mahtava ja oli hieno seurata osaavia ihmisiä työssään.

Amerikassa olen osallistunut jo aiemmin erään elokuvan kuvauksiin avustajana Vermontissa. Olin silloin 17-vuotias, ja kokemus oli hurjan hauska. Kyseessä oli The Haven -niminen elokuva, jonka myöhemmin katsottuani totesin olevan aivan surkea. Omat roolisuoritukseni olivat tietenkin priimaa. Elokuvan high schooliin sijoittuvissa kohtauksissa olin mukana useassa otoksessa ilman repliikkejä.

Onko sinulla kokemuksia studioyleisönä tai elokuva-avustajana olemisesta Hollywoodissa tai jossain muualla?

~Sonja

PS. Oletko jo blogini FB-sivun seuraaja? Jos et, niin käyhän tykkäämässä sivusta, jotta saat päivitykset uusista postauksista! 🙂

20 thoughts on “Hollywoodissa tv-kuvausten studioyleisönä”

 1. Tällainen olisi kiva kokemus! Yritin parin vuoden takaisella New Yorkin lomallamme etsiä jotain kuvauksia, johon tarvitaan yleisöä, mutta kaikkiin taisi olla ikäraja 16 vuotta ja meillä oli lapset mukana. Seuraavalla kerralla sitten 🙂

 2. Kiva lukea kokemuksista kuvauksista! Meidän Losin reissulle osui Oscarit ja sen verran tiiviisti ohjelmaa, että kuvausten metsästys jäi väliin vaikka se kävikin mielessä ennen reissua. Itsekin katselin Dr. Philiä nuorempana telkkarista ja kyllä sitä taidetaan aika draamahakuisesti tuottaa, tottakai. Jännää, että se vaimo pysyy rinnalla, vaikka sielläkin on tainnut muhia jos minkälaisia skandaaleita herran ympärillä.

 3. Kiva kokemus, en ole koskaan jaksanut lähteä yleisöksi mihinkään, mutta tarkemmin ajatellen voisi se olla kiva kokemus. Tuo 5 tuntia tuntuu kyllä turhan pitkältä ajalta. Olen haaveillut LA:sta muttei tuollainen mahdollisuus ole käynyt mielessä.

  1. Suosittelen kyllä kokemusta! 🙂 Varsinkin, jos olet Los Angelesiin menossa. Kannattaa ehkä valita sellaisen sarjan kuvaukset, jota itse seuraa tai josta on kiinnostunut. Itse kävin myös America’s Got Talent -kuvauksissa. Siellä meni aikaa vielä enemmän.

 4. Itselläni on kokemuksia Nykistä vastaavista. Mielestäni on mielenkiintoista nähdä, miten ohjelmat syntyvät ja minkälainen tuotanto vaaditaan jokaisen lähetyksen rakentamiseen. Saattaapa noissa nähdä myös tähtihumua hiukan. 🙂 Nykissä hassua on se, että studiot sijaitsevat keskellä kaupunkiviidakkoa ja täten yleisöön menossa oleva porukka jonottaa sisäänpääsyä kadulla, ja ohikulkevan ihmiset utelevat, mitä tällä kertaa kuvataan/keitä on vieraana. Sama ilmiö oli muuten sielläkin, että studiossa oli tosi kylmä ilmastoinnin vuoksi, vaikka ulkona olisi ollut tosi lämpöistä!

  Tuolla mun kokemuksia, jos kiinnostaa lukea 🙂 http://www.rantapallo.fi/newyorkbucketlist/2017/10/09/halpaa-huvia-new-yorkissa-osa-1-talk-showt/

  1. Minustakin on mielenkiintoista nähdä, miten ohjelmat syntyvät. 🙂 Olin yllättynyt siitä, ettei näissä Dr. Philin kuvauksissa otettu useita ottoja. Kaikki kuvattiin vain yhteen menoon rutiinilla. Pitääpä lukea sinun kokemuksistasi myös! 🙂

 5. Varmasti mielenkiintoinen kokemus, muakin ainakin kiinnostaisi! Jos joskus Hollywoodiin eksyn, niin ehdottomasti tungen itseni johonkin ohjelmaan. Dr. Philin olisin varmaan itsekin tuossa tilanteessa valinnut, sitä on tullut katseltua lapsena jonkun verran 😀 Enpä tiennyt minäkään, että sitä kuvataan edelleen.

  Ollaan varovasti suunniteltu matkaa New Yorkiin miehen kanssa kahdestaan (vähän vielä mietityttää, että raaskiiko vielä jättää 3v. lasta neljäksi yöksi hoitoon) ja tällöin olisi kiva päästä kokemaan tuo studioyleisönä oleminen. Viime reissulla lapsen kanssa jäi väliin sellaiset.

  1. Kiitos kommentistasi! 🙂 Suosittelen kyllä studiokuvauksiin osallistumista lämpimästi, ihan kokemuksen vuoksi. Tsemppiä New Yorkin matkan suunnitteluun , toivottavasti pääsette reissuun! 🙂

 6. Ei ole tullut käytyä yleisössä sillä meillä on aina Etelä-Kaliforniassa ollessa niin paljon ohjelmaa, ettei tahdo löytyä aikaa. Varmasti mielenkiintoinen kokemus. Tosin tuota tuollaista yleisön lämmittelyä ehkä voisin vähän karsastaa mutta amerikkalaisethan menevät täysillä mukaan kaikkeen. Kesällä käytiin Suomessa Huutokauppakeisarin kuvauksissa. Siellä ei tarvinut yleisöä lämmitellä kun hellettä oli +30C ja hiki virtasi… ha ha!

  1. Kokemus oli kyllä mielenkiintoinen, ehkäpä sinäkin pääset vielä kokemaan moista Los Angelesissa, kun Kaliforniassa asut. Pääsit sentään Suomessa suositun ohjelman kuvauksiin! 😀 Minulla on se jäänyt kokematta.

 7. Joskus olisi kyllä kiva päästä seuraamaan joko elokuvan tai ohjelman kuvauksia. Teatteria olen seurannut jonkun verran esiriipun takaa, mutta muuta en. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.