Ardales-järvet, Espanja, Shining Journey -matkablogi

Matkamessut 2019 ja lippuarvonta

*Blogipostaus toteutettu yhteistyössä Messukeskuksen kanssa*

Matkamessut järjestetään Helsingissä viikon päästä 16.1.-20.1.2019, mutta tänä vuonna odotan niitä enemmän kuin koskaan. Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsen itse mukaan Matkamessuille. Voi ehkä kuulostaa hullulta, etten ole siellä koskaan käynyt, vaikka rakastan matkailua yli kaiken. On vain käynyt niin, että olen yleensä ollut joko ulkomailla tai töissä messujen aikaan. Päätin jo kauan sitten, että tällä kertaa menen mukaan messuille. Sen kunniaksi arvon blogini lukijoiden kesken kaksi pääsylippua Matkamessuille.

Tuntemattomia helmiä

Matkamessujen teemaan kuuluvat tänä vuonna matkailun tuntemattomat helmet eli kohteet, joihin moni ei ole vielä tutustunut. Hidden Treasures -teema kunnioittaa etsivää, seikkailunjanoista matkailijaa, joka haluaa löytää paikkoja sekä kokemuksia, joita voidaan kuvailla sanoilla rohkea, innovatiivinen, tuntematon, jännittävä ja välillä jopa hiukan outo. Teema kuulostaa juuri sellaiselta, joka kiinnostaa itseäni matkailijana. Matkamessujen teeman mukaisesti matkailu onkin seikkailua, joka koostuu uusien paikkojen, ihmisten ja toisinaan myös itsensä etsimisen ja löytämisen hetkistä. Minulle matkailu on aina edustanut juuri etsimistä ja löytämistä. Ajan hengen mukaisesti myös kestävä ja vastuullinen matkailu näkyvät isosti messujen ohjelmassa. Myös tutut suosikkikohteet ovat esillä. Matkamessuille on ilmoittautunut lähes tuhat matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan yritystä yli 80 maasta.

Osallistu arvontaan

Olen menossa Matkamessuille bloggaajapassilla eli edustan siellä Shining Journey -matkablogiani. Sen kunniaksi sain arvottavaksi kaksi pääsylippua Matkamessuille. Yksi lippu oikeuttaa yhteen kertakäyntiin Matkamessuilla. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tämän postauksen kommenttikenttään, millaisia blogipostauksia haluaisit lukea blogistani vuoden 2019 aikana. Kommenttikenttä löytyy, kun rullaat tekstin jälkeen hieman alaspäin. Muistathan käydä myös tykkäämässä blogini Facebook-sivusta ja seuraamassa blogini Instagram-tiliä, mikäli käytät sosiaalista mediaa. Voit osallistua arvontaan myös jättämällä kommenttisi esittämääni kysymykseen blogini Instagram-tilille tai Facebook-sivulle tätä blogipostausta koskevien päivitysten alle.

Arvonta suoritetaan 16. tammikuuta 2019 klo 12, joten osallistumisaikaa on siihen asti. Toimitan sähköiset liput voittajille sähköpostilla. Oikein paljon onnea arvontaan! Matkamessuilla toivottavasti tavataan! 🙂

~Sonja

PS. Olethan jo käynyt lukemassa koosteen viime vuoden seikkailuistani? Se löytyy täältä.

Jos pidit lukemastasi tai se herätti ajatuksia, jaathan kirjoituksen eteenpäin myös muiden iloksi. 🙂
error0

Saattaisit pitää myös näistä postauksista:

54 thoughts on “Matkamessut 2019 ja lippuarvonta”

 1. Miten matkamessuilla on matkanjärjestäjät ottaneet huomioon ilmastonmuutoksen matkoissa ja ylipäätään kuinka ekologisuus näkyy matkatarjonnassa.

 2. Olisi kyllä kiva lukea enemmän eri kohteiden ”mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä” ja ehkä myös niitä omia kokemuksia kantapään kautta opituista asioista. ?

 3. Vinkkejä, kuinka pakata järkevästi ja mitä kaikkea kannattaa pakata. Esimerkiksi pelkkien käsimatkatavaroiden pakkaamista. 🙂

 4. On mielenkiintoista lukea sun matkajuttuja ja katsella kuvia reissuilta.
  Tykkään tutkia kartoista paikkoja ja reittejä. Niitä toivoisin noista sun matkoistasi.

 5. Hei! Olis kiva lukea vastuullisesta ja ekologisesta matkailusta, niinkuin moni muukin on toivonut. Mua kiinnostaa paljon reissaavien ihmisten ajatukset aiheeseen liittyen, ja mitä yksittäinen matkailija voi ottaa reissuillaan huomioon aiheeseen liittyen.

 6. Olisi kiinnostavaa lukea budjettimatkailusta, ”liftaus-matkailusta” ja muista edullisista seikkailumatkoista (coachsurfing yms). 🙂

 7. Kaikki vinkit, koosteet ja kuvat ovat kivoja. Kaipaan sellaisia postauksia, jotka toisivat maailman kosketeltavaksi tällaiselle itseni kaltaiselle haaveilijalle, joka on jämähtänyt tänne Suomeen. Vinkkejä miten lähteä maailmalle, miten elättää itsensä siellä ja muuta sellaista.

 8. Matkojen fiilistä, koska itse en pääse kovin usein reissuun. Blogiasi seuraamalla olen itsekin päässyt ”mukaan” kiehtoviin seikkailuihin.

 9. Olisi kiva kuulla eri kohteiden vinkkejä mitä voisi tehdä ja onko jotain mikä kannattaa unohtaa ja huonoksi havaittu… käytännön vinkkejä?

 10. Euroopan harvinaisemmista kohteista ja Euroopan suurkaupungeista löytyneistä ei-tunnetuista mestoista. Hyvistä majoitusvinkeistä

 11. Olen vasta alkanut lukemaan tätä blogia, mutta tahtoisin lukea mitkä kaikkea tarvitsee huomioida matkatessa Yhdysvaltoihin.

 12. Erilaiset matkavinkit sekä vinkit eri ruokapaikoista.? Olisi kiva saada niistä myös kuvia. Eri maan ruokakulttuurit kiinnostavat, joten olisi kiva, että ne tulevat postauksissa esiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.