Sonja Riihikangas, Shining Journey -matkablogi

Seikkailuvuosi 2018 – Vuoden kohokohdat

Seikkailuvuosi 2018 oli täynnä huikeita kokemuksia, elämyksiä ja oivalluksia. Paikallani en pysynyt juuri ollenkaan, joten päätin koota lyhyen yhteenvedon vuoden kohokohdista. Valitsin jokaisen kuukauden seikkailuista yhden kohokohdan, joka jäi eniten mieleen. Muutamien kuukausien kohdalla valinta oli erittäin vaikea, sillä kohteita oli useita. Seikkailuvuosi 2018 oli aikamoisen huikea.

Shining Journey -matkablogi, Fuengirola, Los Pacos

Tammikuu – Fuengirola, Espanja

Tammikuun vietin suurimmaksi osaksi Fuengirolassa töitä tehden ja arkea eläen. Nautin kotikaupunkini Fuengirolan aurinkoisista päivistä, rennosta elämästä, ystävien tapaamisesta ja oman kodin rauhasta. Tein vain pieniä reissuja lähialueille. Uusia elämyksiä voi saada helposti, vaikka ei matkustaisi kauas. Ystäväni muun muassa opetti minua golfaamaan, toinen ystäväni auttoi minua ostamaan kitaran. Fuengirolassa parasta on ollut aina sosiaalinen elämä, koska siellä minulla on paljon ystäviä. Tekemistä riittää jokaiselle päivälle yllin kyllin. Fuengirolassa on mahtavaa myös se, että vieressä ovat sekä meri että vuoret. Rakastan siellä luonnon monimuotoisuutta. Myös kotini oli ihana.

Shining Journey -matkablogi, Alhaman karnevaalit

Helmikuu – Alhama, Espanja

Helmikuussa sain Fuengirolaan kylään kummitätini, jonka kanssa vuokrasimme auton. Halusin näyttää hänelle lempipaikkojani eteläisessä Espanjassa. Aika monessa paikassa kävimme, mutta ehkä kohokohdaksi nousi kuitenkin Alhama de Granada, jossa olen käynyt lukuisia kertoja. Alhama on omaleimainen ja tunnelmallinen pikkukylä Etelä-Espanjassa. Olimme menossa kylän kanjoniin vaeltamaan ja kuumiin lähteisiin kylpemään, mutta pääsimmekin juhlimaan hulluja naamiaiskarnevaaleja paikallisten kanssa. Tein juhlilta videon, jonka voit käydä katsomassa täältä. Tunnelma karnevaaleilla oli iloinen, leppoisa ja lämmin. Karnevaalien jälkeen rentouduimme kuumilla lähteillä.

Maaliskuu – Tarifa, Espanja

Maaliskuuhun mahtui lukuisia seikkailuja ympäri kauniin keväistä Andalusiaa. Kohokohdaksi nousi kuitenkin Tarifan reissu, jonka teimme yhdessä ystävien kesken. Meitä oli matkassa neljä erilaista naista, joiden yhteisenä päämääränä oli voimaantua ja viettää laatuaikaa keskenään. Reissun avainsanoja olivat ilo, nauru ja hulluttelu. Meillä oli ihan älyttömän hauskaa ja pääsimme hyvässä seurassa purkamaan kukin omia huoliamme. Vaikka hulluttelimme ja leikimme kuin lapset, kävimme myös tuntikausien syvällisiä keskusteluja. Reissusta palatessa olimme kaikki kuin uusia ihmisiä, niin paljon tuo reissu antoi voimaa. Tarifa on yksi lempipaikoistani Andalusiassa. Tein yhdelle ystävistäni kesällä syntymäpäivävideon, jossa on paljon materiaalia myös Tarifan reissultamme. Voit käydä katsomassa sen täältä.

Huhtikuu – Matalascañas, Espanja

Huhtikuun ehdoton kohokohta oli yllätysreissu lähelle Portugalin rajaa Matalascañakseen, jossa pääsin ratsastusretkelle kylää ympäröivään Doñanan kansallispuistoon, joka on Unescon maailmanperintökohde. Mikä parasta, ratsastusretki suuntautui merenrannalle. Kyseinen kohde on niin etäällä kaikesta, että siellä ei ollut juuri ketään missään. Vain joukko varjoliitäjiä taivaalla. Hevosen selästä oli mahtava ihailla ympäröivää luontoa, nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta sekä laukata täyttä kiitolaukkaa pitkin rantaviivaa Atlantin aaltojen huuhdellessa hevosen kavioita. Tuuli vain pyyhki kasvoja ja lennätti hiuksia. Matalascañaksen reissusta en ole vieläkään ehtinyt kirjoittaa.

Shining Journey -matkablogi, Hollanti

Toukokuu – Haag, Hollanti

Toukokuun kohokohta oli reissu Haagiin. Olen käynyt Hollannissa useita kertoja, mutta aina sen keväinen kauneus on yhtä taianomaista. Kävin vierailulla kummipoikani ja ystäväni luona. Reissun avainsanoja olivat seikkailu, leikkimielisyys, ilo ja luonto. Teimme yhdessä paljon pyöräretkiä Haagin dyyneille ja ihaniin puistoihin sekä rannoille. Lähes joka päivä tuli pyöräiltyä useita kilometrejä. Haag on aivan mieletön kohde, sillä kaupunki on niin siisti ja monimuotoinen. Pitkine hiekkarantoineen se muistuttaa minua Los Angelesista, puistot taas ovat kuin suoraan sadusta. Vihreys ja vehreys on aivan mieletöntä keväisin. Haagin lähellä kävimme mylös Delftissä pienellä päiväseikkailulla.

Seikkailijattaret Ranskassa lounaalla, Happy Hamlet

Kesäkuu – Fauroux, Ranska

Kesäkuun alussa vietin hyvin antoisaa aikaa Lounais-Ranskan maaseudulla yhdessä muiden seikkailuhenkisten naisten kanssa. Kyseessä oli Seikkailijattaret-ryhmän miitti, jonne ilmoittauduin hetken mielijohteesta mukaan jo talvella. En tuntenut ketään mennessäni Ranskaan, mutta kotiin palasin kymmenkunta uutta ystävää rikkaampana. Matkan avainsanoja olivat yhteisöllisyys, seikkailu, nautiskelu, syvälliset keskustelut, rentoutuminen ja hauskanpito. Vietimme aikaamme tunnelmallisessa Happy Hamletin majatalossa, kävimme kalliokiipeilemässä ja maalaistorilla, viinitilalla ja vaikka mitä ihanaa. Voit lukea lisää seikkailijattarien kohtaamisesta täältä.

Heinäkuu – Lappajärvi, Suomi

Heinäkuun vietin suurimmaksi osaksi Lapuanjoen Rantakeitaalla kiireisissä merkeissä mitä kauneimmassa ympäristössä. Vapaata ei juuri ollut, joten lyhyistä iltavapaista oli otettava kaikki irti. Heinäkuun kohokohta oli yöreissu Lappajärvelle ystäväni ja Rantakeitaan väen kanssa. Silloin oli täydellinen, lämmin kesäyö. Veneilimme koko illan, kävimme veneellä Kivitipussa ja Vimpelissä. Keskellä ulappaa pysähdyimme nauttimaan aaltojen liplatuksesta ja kesäyön taiasta. Aamuyön tunneille asti saunoimme, uimme ja nautimme kesäisen yön väriloistosta. Lappajärvi on yksi Suomen parhaista kesäkohteista, jonka parhaista elämyksistä voit lukea lisää tästä kirjoituksestani.

#KotHamAdventure, Shining Journey -matkablogi

Elokuu – Kotka-Haminan seutu, Suomi

Elokuussa sain tilaisuuden osallistua blogimatkalle, joka oli toteutettu yhteistyössä Visit Kotka-Haminan kanssa. Vaikka reissasin elokuussa ympäri Suomea, #KotHamAdventure oli kuitenkin elokuun kohokohta. Voit lukea seikkailullisesta viikonlopusta lisää täältä. Reissun parasta antia oli koskiuinti Kymijoella, jossa sai lipua virran vietävänä kuin lastu laineilla. Salpalinjan kallioilla pääsin laskeutumaan alas jyrkkää kallioseinämää kiipeilyvaljaissa köysien varassa roikkuen. Blogimatkan avainsanoja olivat yhteisöllisyys, seikkailu, upea luonto, kartanomiljöö, kotimaahan tutustuminen ja hauskanpito uusien matkabloggaajaystävien kanssa.

Amerikan roadtrip 2018, Shining Journey -matkablogi

Syyskuu – Sedona, Arizona, USA

Syyskuun osalta kohokohdan valinta oli erittäin vaikea, sillä matkustelin silloin Yhdysvalloissa ja vietin aikaani toinen toistaan upeammissa kohteissa. Valitsin kohokohdaksi lopulta Sedonan luonnonpuiston, joka on tuttu punaisesta vuoristostaan. Villin lännen roadtripillä tuli vietettyä viisi päivää Sedonassa. Viihdyin siellä niin hyvin, koska kiinnostavia ja luontonsa puolesta häikäisevän kauniita vaellusreittejä riitti kymmeniä, ellei satoja. Sedonassa vaelsin joka päivä, ihailin täysikuuta, nukuin autossa luonnon keskellä, säikähdin myrkkykäärmettä ja lähellä ulvovia kojootteja sekä koin taianomaisia hetkiä pyhillä intiaanien mailla. Sedonasta en ole vielä kirjoittanut.

Shining Journey -matkablogi, Angels Landing, Utah

Lokakuu – Angels Landing, Utah, USA

Lokakuun ehdoton kohokohta oli Angels Landing -vaellus Zionin kansallispuistossa Utahin osavaltiossa. Vaikka matkailin lokakuussa todella monessa eri kohteessa, tätä huikaisevaa vaellusta en unohda ikinä. Olen aina rakastanut korkeita paikkoja ja niistä huokuvaa vapautta. Angels Landing on reitti, joka tarjosi tällaiselle huimapäälle juuri sopivasti seikkailua ja hyviä fiiliksiä. Jossain kohtaa reittiä kävellessä oli molemmin puolin polkua jyrkkä, korkea pudotus. En olisi malttanut tulla huipulta alas ollenkaan, mutta onneksi reissukaverini viihtyi yläilmoissa kanssani muutaman tunnin. En ole vielä kirjoittanut blogiin tästä kokemuksesta, mutta aion kyllä kirjoittaa.

Shining Journey -matkablogi, Kööpenhamina, Tanska

Marraskuu – Kööpenhamina, Tanska

Marraskuun kohokohta oli matka Espanjasta jouluiseen Kööpenhaminaan, jossa pääsin lunastamaan viimeisen palkintoni momondon Bloggers’ Open World Awards -kilpailun hopeasijoituksesta. Keväällä osallistuin momondon järjestämään blogikilpailuun tällä kirjoituksella. Sain palkinnoksi liput PING-festivaaleille, 2000€ matkarahaa ja digitaalisen markkinoinnin workshopin, joka järjestettiin momondon päätoimistolla Kööpenhaminassa. Oli mahtavaa päästä alan huippujen oppiin ja kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja yhdessä muiden sisällöntuottajien kanssa. Jouluinen Kööpenhamina oli myös huikea elämys, joka jäi mieleen.

Sierra Nevada, Shining Journey -matkablogi

Joulukuu – Sierra Nevada, Espanja

Joulukuuhun mahtui myös monia reissuja Espanjassa, mutta kohokohta oli vähän erilainen reissu Sierra Nevadan vuoristoon. Max And The Ducks -yhtye palkkasi minut kuvaamaan heille musiikkivideon. Yhtyeen laulajan Erja Siljamon kanssa päädyimme ratkaisuun, että kuvaukset tehdään Sierra Nevadassa. Kyseessä oli lapsista kertova kappale Snowman, jonka musiikkivideoon piti sovittaa kuvakavalkadi bändin jäsenten lapsuusvaiheista ja fanien yhteisistä hetkistä lastensa kanssa. Muuten sain toteutukselle vapaat kädet. Kuvauspäivä Sierra Nevadassa oli täynnä iloa, naurukohtauksia, uusia kokemuksia, hauskanpitoa ja rentoutumista, vaikka oli kyse työkeikasta.

Kohti uusia seikkailuja

Seikkailuvuosi 2018 oli täynnä huikeita elämyksiä, mutta nyt on aika kääntää katse kohti tulevaa. Seikkailuvuosi 2019 on vielä täydellinen arvoitus, sillä yhtään reissua ei ole varattuna. Olen kuitenkin varma, että vuodesta tulee jännä. Onhan minut valittu myös momondon ambassadoriksi vuodelle 2019. Mitä se pitää sisällään, siitä kirjoitan lähiaikoina. Olen kuitenkin todella innoissani, että minut on valittu brändilähettilääksi. Mikä oli muuten sinun paras seikkailusi vuonna 2018? Entä oletko jo tehnyt reissusuunnitelmia tälle vuodelle?

~Sonja

4 thoughts on “Seikkailuvuosi 2018 – Vuoden kohokohdat”

  1. Aivan uskomaton reissuvuosi takana! Ja onnittelut voitosta, tämä oli mennyt itseltäni kokonaan ohi. Ihan superhyvä palkinto ja mielelläni kuulen lisää workshopin sisällöstä :).

    Tuo on muuten niin kivaa, että kun asuu ulkomailla, pelkkä uuden kotimaan koluaminen tuntuu kuin pieneltä ulkomaanreissulta.

  2. Onnittelut voitosta! Mielenkiintoisia matkoja sinulla on ollut. Minun vuoden 2018 matkojen kohokohta taisi olla loppuvuonna, kun reissasimme Kambodzassa ja Vietnamissa. Ja muuten ei ole vuodelle 2019 yhtään reissua vielä tiedossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.