Panama City

Panama City ja ensimmäiset fiilikset

*Matka on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä momondon kanssa osana Open World Ambassador -kumppanuutta*

Panama Cityn valot loistavat lentokoneen ikkunasta ja katsoessani tarkemmin alas, myös mereltä loistaa kymmenien laivojen valoja sieltä täältä. Ne kaikki jonottavat omaa vuoroaan päästäkseen lipumaan läpi Panaman kanavan. Minut valtaa innostunut tunne siitä, että pian pääsen kokemaan jotain aivan uutta. En ole koskaan käynyt Väli-Amerikassa, jonne saan pian astua jaloillani ensimmäisen kerran elämässäni. Se tunne on niin hieno, että pitkä ja vaiherikas matka jetlageineen painuu taka-alalle miettiessäni, millaisia seikkailuja tulevat viikot tuovatkaan tullessaan. Edessä on hyppy tuntemattomaan. Tarkoitukseni on matkustaa yksin ympäri Panamaa ja Kolumbiaa.

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Seikkailua luvassa

Olen tehnyt suurpiirteisen hahmotelman tulevasta matkasta, mutta kuten spontaaniin luonteeseeni kuuluu, suurin osa matkasta on vielä kysymysmerkki. Ensimmäiset kaksi yötä aion viettää tunnelmallisessa Casco Viejossa eli Panaman vanhassakaupungissa. Sieltä aion jatkaa matkaani eksoottisille ja kaukaisille San Blasin saarille ja ylittää lopulta venekyydillä pahamaineisen Darién Gapin, sillä maateitse rajanylitys olisi vaarallista. Kolumbiasta olen varannut majoituksen eristäytyneestä pikkukylästä, jonne pääsee vain veneellä, hevosella tai jalkaisin. Sieltä aion jatkaa matkaani eteenpäin venekyydein ja bussilla. Loppureissu on vielä tässä vaiheessa kysymysmerkki. Sen kuitenkin tiedän, että edessä on seikkailu. Reppu selässä ja mieli avoinna aion tutkailla itselleni uusia maailmankolkkia.

Halusin matkustaa Panamaan ja Kolumbiaan ennen kaikkea siksi, että molemmat ovat hyvin eksoottisia ja värikkäitä seikkailijan unelmakohteita. Molemmissa on kaunista luontoa, paratiisirantoja, hyvät vaellus- ja snorklausmahdollisuudet, sademetsää sekä mielenkiintoisia eläimiä, kulttuuria, ruokaa ja ihmisiä. Olen matkustellut viime aikoina paljon samoissa kohteissa uudelleen ja uudelleen, joten halusin kokea nyt jotain aivan uutta. Panama on kiehtonut minua jo pitkään matkakohteena ja kun löysin sinne momondon kautta mielettömän hyvän lentotarjouksen, en epäillyt hetkeäkään tarttua siihen. Aloitin matkani Espanjan Málagasta, josta löysin edestakaiset lennot Panama Cityyn Madridin ja Miamin kautta matkatavaroineen 480 eurolla. Se oli mielestäni huipputarjous, joten en jäänyt jahkailemaan asiaa, vaan buukkasin lennot ex tempore. Mikäli Panama matkakohteena kiinnostaa, voit etsiä lentoja maahan täältä.

Panama City, Hard Rock Hotel

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Tervetuloa tropiikkiin

Tropiikin pehmoinen ja kostea lämpö illan pimeydessä toivottaa minut tervetulleeksi Panama Cityyn. Se tuntuu jotenkin kotoisalta ja mietin, miten pitkä aika on jo vierähtänyt trooppisiin kohteisiin tekemistäni matkoista. Panamalainen Mauro on luvannut tarjota minulle kyydin lentokentältä keskustaan. Hän on minua vastassa ja moikkaamme kuin vanhat ystävät, vaikka olemme vasta muutaman viestin vaihtaneet Couchsurfingin kautta. Se on kyllä sivusto, joka on rikastuttanut elämääni lukuisilla kansainvälisillä ystävillä. Matkatavarani ovat juuttuneet Madridiin, mutta onneksi tällaisia tilanteita varten olen pakannut käsimatkatavaroihin vähän vaatteita ja tärkeimmät tavarat. Pääasia, että olen itse ehtinyt molemmille vaihtolennoille. Kaksi kertaa vaihdan konetta älyttömässä kiireessä hiki hatussa terminaalista toiseen juosten. Lentomatka itsessään olisi jo monen tarinan arvoinen, mutta jätetään ne nyt väliin.

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Casco Viejon tunnelmaa

Mauro heittää minut kaupan kautta suoraan hostellin ovelle ja on muutenkin tosi avulias. Hostellini Magnolia Inn sijaitsee aivan täydellisellä paikalla Casco Viejossa. Olen varannut sängyn 12 hengen makuusalista, koska reissaan yksin. Vaikka en nuorempana ollut mikään dormeissa majoittuja, olen löytänyt niiden ilon nyt. Huone on todella siisti, sänky mukava ja tunnelma rauhallinen. Hostelli on tyyliltään hyvin erikoinen, viihtyisä, historiallinen ja kartanomainen rakennus. Tuntuu, kuin olisin kuninkaallinen. Parvekkeelta kurkkaan ulos yön hiljaisille kaduille, joiden kulmauksissa päivystää aseistettuja sotilaita. Nautin suuresti tropiikin kuuman yön tunnelmasta. Olen valvonut jo pian pari vuorokautta putkeen, joten viileän suihkun jälkeen kömmin sänkyyni ja vajoan makoisaan uneen.

Herään aamulla virkeänä uuteen päivään. Tuntuu hyvältä olla uudessa kohteessa ja nauttia vapauden tunteesta. Pidän Panama Cityn tunnelmasta jo alun perusteella, vaikka en ole päässyt hostellia pidemmälle. Aamupäivällä osallistun erään tulevan retkeni infotilaisuuteen, sillä tulossa on suuri seikkailu, johon on varauduttava etukäteen monin tavoin. Myöhemmin tapaan Jhonnien, joka on myös CS-tuttavuus. Hän on luvannut esitellä minulle kaupunkia. Odotellessani häntä luokseni kävelee mies, joka kysyy, olenko Sonja. Hän on tunnistanut tutut kasvot, sillä seuraamme toisiamme Instagramissa. Alkaa tuntua jo hupaisalta, että heti ensimmäisenä päivänä törmään Panama Cityssä tuttuihin. On kuitenkin mukava tutustua aina paikallisiin. Victorin kanssa tapaamme Panamassa vielä myöhemmin.

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Paikallisessa seurassa

Jhonnien kanssa kiertelemme tuntikausia Casco Viejossa tutustuen alueen graffititaiteeseen, kahviloihin ja kuppiloihin, suklaapuoteihin, puistoihin, rantoihin, tunnelmallisiin kujiin sekä näköaloihin hänen kertoessa minulle samalla alueen historiasta ja omasta elämästään Panama Cityssä. Hän on asunut siellä koko ikänsä. On mukava tutustua kaupunkiin paikallisen opastuksella. Käymme myös metrolla downtownissa katselemassa pilvenpiirtäjiä ja hulppeita pankkirakennuksia, jotka edustavat hieman erilaista Panamaa. Kadut ovat täynnä vaalimainoksia ja -julisteita. Välillä ohi ajaa vaaliautoja, joiden katolla on megafonit. Kysyn Jhonnielta, miten korruptoitunut Panama hänen mielestään on asteikolla yhdestä kymmeneen. Hän vastaa, että 12. Se ehkä kertoo jotain, jos paikallinen näin sanoo.

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Hard Rock -hotellin katolta käymme ihailemassa auringonlaskua. Se on täydellinen paikka katsella sitä, sillä yläilmoista saa todella hyvän käsityksen kaupungin mittasuhteista. Kattoterassilta on näkymät joka suuntaan. Kaiken lisäksi siellä on violetteja tuoleja, sohvia ja seiniä, joten olen kuin kotonani. Panama City on kyllä mielenkiintoinen kaupunki, jossa on paljon nähtävää moneen makuun.

Kaupunkikierrosta jatkaessani soitan lentoyhtiöön ja kyselen matkatavaroideni perään. Saan kuulla, että ne eivät ehdi tulla ajoissa. Aamuviideltä minua odottaa nimittäin autokyyti Cartin satamaan Panaman toiselle rannikolle, josta lähden veneellä San Blasin saarille. Sieltä matkani jatkuu koko ajan eteenpäin, joten rinkkaa on ihan turha pyytää sinne lähettämään. On kuitenkin pieni mahdollisuus, että rinkka ehtisi aamuyön tunteina perille. Päädyn ratkaisuun, että käyn ostamassa uusia kuteita tuleville viikoille Jhonnien toimiessa makutuomarina. Monet kaupoista ovat jo kiinni, joten mitään uusia lempivaatteita en löydä. Rinkka saapuu kuitenkin yön pimeinä tunteina.

Panama Citystä matkani jatkuu San Blasin paratiisisaarille Kuna-intiaanien maille. Edessäni on suuri seikkailu, josta kerron lisää tulevissa Panaman ja Kolumbian postauksissa. Instagram-tililtäni ja blogini Facebook-sivulta löytyy myös paljon kuvia seikkailuistani.

~Sonja

Sonja Riihikangas

4 thoughts on “Panama City ja ensimmäiset fiilikset”

  1. Joo, olihan siellä Hard Rock- hotellissa onneksi lempivärisi edustettuna. Mukava lukea kirjoittaamaasi tekstiä, ihan kuin olisin mukana reissussa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.