momondon ambassador Sonja Riihikangas

Miten minusta tuli momondon ambassador?

Osa blogini lukijoista tietääkin jo, että aloitin hiljattain yhteistyön matkahakusivusto momondon ambassadorina eli lähettiläänä. Bloggaajana tämä on unelmieni täyttymys, joka antaa minulle mahdollisuuden käyttää enemmän aikaa matkablogini kehittämiseen, inspiroivien matkatarinoiden kirjoittamiseen, videoiden tekemiseen, matkainspiraation jakamiseen ja tietenkin maailman tutkimiseen. Olen momondon yksi Suomen brändilähettiläistä vuonna 2019. Open World Ambassadorina tehtäväni on ennen kaikkea rohkaista ihmisiä olemaan uteliaita ja tutkimaan avoimin mielin maailmaa sekä edistää suvaitsevaisuutta maapallollamme. Maailma on täynnä monenlaisia paikkoja, kulttuureja ja tapoja. Me ihmiset voimme oppia toisiltamme paljon ja inspiroitua toisistamme.

Miten kaikki alkoi?

Kaikki sai alkunsa keväällä 2018, kun momondo järjesti bloggaajille ja sisällöntuottajille kilpailun. Siihen sai osallistua blogitekstillä, videolla tai Instagram-postauksella, jonka aihepiiri liittyi tärkeään kohtaamiseen maailmalla. Kohtaamiseen, joka on jollain tavalla muuttanut omaa maailmaa. Innostuin heti kilpailusta ja päätin mielessäni, että panostan siihen kunnolla aikaani. Olenhan kohdannut maailmalla niin paljon upeita ihmisiä, jotka ovat jollain tavalla koskettaneet tai jopa muuttaneet elämääni. Mietin kuumeisesti, millä tarinalla osallistuisin kilpailuun. Lopulta päädyin kirjoittamaan tarinan Australian matkaltani kymmenen vuoden takaa. Halusin jakaa tuon uskomattoman tarinan ja kohtaamisen myös nykyisen blogini lukijoille. Ei ole kuitenkaan ihan arkipäiväistä, että rannalta epätoivon keskellä poimittu roska johdattaa viikon purjehdusreissulle ja suurelle seikkailulle läpi Australian koillisrannikon turkoosien vesien.

Shining Journey -matkablogi, purjehdusseikkailu Australiassa

Käytin kirjoitukseen paljon aikaani ja lähetin sen viimein eteenpäin. Noin kuukauden kuluttua sain tietää, että yleisön äänillä olin päässyt jatkoon. En ollut uskoa silmiäni, kun sain tästä tiedon. Eihän minulla ollut silloin seuraajiakaan kuin kourallinen. Jatkoon pääsy johdatti minut elämäni ensimmäisille PING-festivaaleille, joiden loppuhuipennuksena sain nousta momondon lavalle vastaanottamaan hopeapalkinnon Bloggers’ Open World Awards -finaalissa. Tuomaristo oli valinnut minun tarinani toiseksi. Olin haljeta ilosta ja onnesta.

Kun vastasin lavalla mikkiin juontajana olleen pesojoonaksen kysymyksiin, en edes muista mitä höpisin. Tuntui vain tosi hyvältä, että olin saavuttanut blogillani jotain konkreettista. Blogillani, johon olin pistänyt niin valtavasti omaa aikaani ja ilmaisia työtunteja, jopa rahaani. Ja kaikki vain siksi, koska kyseessä on intohimoni kertoa ihmisille tarinoita ja jakaa seikkailuja maailmalta.

Palkintomatkoja

Sain hopeasijasta palkinnoksi 2000 euroa matkarahaa, mutta en päässyt käyttämään sitä heti. Olin koko kesän niin tiiviisti töissä, että minulla ei ollut ennen elokuun puoliväliä kuin yksi ainoa vapaapäivä. Se oli heinäkuun viimeinen päivä. Kävin aikamoisilla kierroksilla. Syksyllä päätin hengähtää ja lähteä seikkailemaan USA:n länsirannikolle, joka on ollut jo pitkään sydäntäni lähellä, vähän kuin toinen koti minulle. Päätin käyttää saamani palkintorahat USA:n reissuun, jonka toteutin melko pienellä budjetilla. Reissu oli mielettömän upea, seikkailuntäyteinen ja omaa maailmaani avartava. Koin mielettömiä seikkailuja, joista kaikkia en ole vielä edes ehtinyt kertoa. Kävin muun muassa intiaanifestivaaleilla, koin rakkaudellisen kohtaamisen Sedonassa ja pääsin purjehtimaan Los Angelesin edustalle.

Sedona, Cathedral Rock -vaellus, Arizona

Marraskuussa tuli aika käyttää toinen blogikisasta saamani palkinto. Momondo järjesti Kööpenhaminan toimistollaan digitaalisen markkinoinnin workshopin, jonka se kustansi minulle lentoineen ja hotelleineen. Viikonloppu oli täynnä inspiroivia workshoppeja, luentoja ja ryhmätöitä yhdessä eri maista olevien sisällöntuottajien ja bloggaajien sekä digitaalisen markkinoinnin ammattilaisten kanssa. Momondon toimistolla oli lämmin ja sydämellinen tunnelma, kuin olisimme olleet yhtä kansainvälistä perhettä. Olin ylpeä saadessani kuulua mukaan näin hienoon yhteisöön. Joulun alla oli myös ihana tutustua talviseen Kööpenhaminaan, josta huokui joulun tunnelma.

momondo family, momondo ambassadors

Iloisia uutisia

Samoihin aikoihin momondolla oli haku päällä Open World Ambassador -ohjelmaan, jonne päätin laittaa oman hakemukseni. Kuten kerroin, kaikki ainekset hedelmälliselle yhteistyölle olivat jo olemassa. Tuntui, kuin kaikki olisi tarkoitettu. Kaikki palaset vain loksahtelivat paikoilleen. Joulukuun lopulla sain vastaanottaa iloisen uutisen, että minut on valittu yhdeksi momondon Suomen brändilähettilääksi. Se oli paras joululahja. Tänä vuonna toteutan osan seikkailuistani momondon brändilähettiläänä ja yhteistyökumppanina. Momondo vastaa osittain näiden matkojen kuluista, joten saan näin muilta töiltäni enemmän aikaa intohimooni matkailuun ja blogin sisällöntuotantoon. Momondon kanssa tekemäni yhteistyöpostaukset aion merkitä asianmukaisesti siten, kuin bloggaajilta vaaditaan.

Ensimmäinen osittain momondon kanssa yhteistyössä tekemäni reissu suuntautui ihan vasta Panamaan ja Kolumbiaan. Seikkailin kaukomailla kolme viikkoa ja palasin juuri matkalta kotiin. Lähiaikoina luvassa on siis paljon jännittäviä postauksia seikkailuistani Etelä- ja Väli-Amerikassa. Kyseessä oli ehkä yksi elämäni jännittävimmistä matkoista, sillä suuntasin osittain hyvin eristäytyneille alueille ja ylitin monia rajoja. Panaman ja Kolumbian seikkailuista tupsahtelee tänne blogiin uusia postauksia varmaan paljon lähiviikkoina, joten kannattaa seurata blogia nyt aktiivisesti. Blogini Facebook-sivulla ja Instagramissa on jo nyt paljon tunnelmia tuoreelta matkalta. Matka oli kuitenkin vain osittain momondon sponsoroima, joten seikkailin osittain ihan omalla kustannuksellani.

Sonja Riihikangas, Panama, momondo ambassador

Miksi momondo?

Olen aika itsenäinen ja tarkka siitä, keiden kanssa teen yhteistyötä bloggaajana. Momondon arvot ovat hyvin samanlaisia kuin omanikin, joten brändi sopii omaan ja matkablogini arvomaailmaan täydellisesti. Momondon visiona on maailma, jossa ihmisten erilaisuus on inspiraation ja kehityksen lähde suvaitsemattomuuden ja ennakkoluulojen sijaan. Momondo rohkaisee ihmisiä avarakatseisuuteen, uusiin seikkailuihin, puhumaan ventovieraille tyypeille ja sanomaan kyllä uusille kokemuksille. Itse olen lapsesta saakka rakastanut matkustelua, tutustunut matkoilla uusiin ystäviin eri kulttuureista, päätynyt aina vain uusiin seikkailuihin ja todellakin sanonut kyllä uusille kokemuksille. Yhteiset arvot ovatkin tärkeä pohja hedelmälliselle yhteistyölle. Ne tuovat yhteistyöhön syvyyttä ja mielenkiintoa.

Voisin kai sanoa, että käytännössä olen ollut momondon lähettiläs jo yli kymmenen vuotta, mutta ilman sopimusta. Olen nimittäin käyttänyt Tanskassa vuonna 2006 perustetun matkahakusivuston palveluita siitä lähtien, kun vuonna 2008 suuntasin yli vuoden kestäneelle reppureissulle Aasiaan ja Oseaniaan seikkailemaan. Momondo vaikutti kätevältä ja edulliselta palvelulta lentojen etsintään. Tuolloin moni ei ollut vielä kuullut koko sivustosta, mutta kerroin siitä monille matkoillani. Momondo on ilmainen, riippumaton ja inspiroiva maailmanlaajuinen sivusto, jossa voi verrata edullisia lentoja, hotelleja ja vuokra-autoja. Sivusto ei myy itse mitään.

Pitääpä vielä mainita yksi hauska fakta, jonka varsinkin minut hyvin tuntevat tiedostavat vallan mainiosti. Sovin nimittäin loistavasti jopa momondon värimaailmaan. Lempivärini on violetti, joka on yksi brändin tärkeimmistä väreistä. Oikein sulaudun joukkoon.

momondo ambassador 2019

Momondon brändilähettiläänä saan erittäin vapaat kädet toteuttaa itseäni, sillä matkakohteeni valitsen itse. Momondo ei sanele minulle yhtään mitään, vaan jatkan seikkailujani omalla tyylilläni, kuten tähänkin asti. Myös kaikki mielipiteeni ovat aina aitoja ja omiani, tapahtui matkoilla mitä hyvänsä. Kerron asioista aina rehellisesti, aidosti ja siten, kuin itse olen asiat maailmalla kokenut. On kuitenkin mielettömän mahtavaa tehdä yhteistyötä omiin arvoihin sopivan brändin kanssa, mikä mahdollistaa omien intohimojen toteuttamisen. Blogin pitäminen vaatii todella paljon aikaa ja resursseja. Olenkin kirjoittanut aiemmin postauksen, jossa avauduin kokemastani blogiahdistuksesta. Tähänkin asiaan momondon kanssa tekemäni yhteistyö tuo helpotusta ja pystyn antamaan enemmän arvokasta aikaani lukijoille.

Millaisia tunteita sinussa herättää se, että teen yhteistyötä momondon kanssa? Oletko iloinen puolestani vai tympiikö koko touhu? Millaiset blogiyhteistyöt ovat sinun mielestäsi hedelmällisiä kaikille osapuolille – bloggaajalle, brändille ja lukijoille?

~Sonja

3 thoughts on “Miten minusta tuli momondon ambassador?”

  1. Hei,
    olen tosi iloinen kun olet momondon lähettiläänä. Olethan jo pitkään pyörinyt tämän matkailun parissa, juttujasi on miellyttävä lukea (onhan sulla sana hallussa) ja tuntuu, kuin olisi itsekin matkalla kanssasi!
    T. Eila

    1. Hei Eila ja kiitos, kun jätit tänne kommentin. 🙂 Mukava kuulla, että olet lukenut juttuja ja päässyt niiden myötä itsekin vähän niin kuin matkalle mukaan. Panamasta on pian tulossa matkajuttuja, on vain ollut työrintamalla vähän kiireitä.

  2. Mahtavaa Sonja, onnittelut tästä!?? Oon iloinen sun puolesta ja kuulostaa mun mielestä juuri semmoiselta aidolta kumppanuudelta, jollaista olisi itsekin hieno päästä tekemään. Mieletöntä, miten yksi ovi on aina avannut uusia ovia. Ja allekirjoitan täysin nuo samat arvot ja jutut. Täytyypä lukea tuo sinun kilpailuun laitettu tarina ja seuraan sun tulevia juttuja muutenki ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.