One Bangkok Hostel

One Bangkok Hostel – edullinen ja sydämellinen hostelli Bangkokissa

Kaakkois-Aasian reissullani en ehtinyt viettää Bangkokissa kuin pari yötä, mutta valitsin itselleni juuri oikean majapaikan. Bookingia selatessani laitoin hakukriteereiksi majapaikan saamat arviopisteet ja aloin selata erilaisia vaihtoehtoja. Lähes täyden kympin arvostelun saanut One Bangkok Hostel tuntui kutsuvan minua, vaikka siitä ei ollutkaan paljon kuvia ladattuna palveluun. Kuuntelin intuitiotani, varasin sieltä kahden yön majoituksen ja maksoin sen etukäteen. Minulla oli hyvä fiilis paikasta, vaikka en tiennyt siitä enkä koko kaupungista juuri mitään. Paikan sijainti oli saanut täydet kymmenen pistettä. Hostelli sijaitsi keskeisellä paikalla lähellä nähtävyyksiä. One Bangkok Hostel osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä se oli edullinen, kodikas ja tunnelmallinen hostelli Bangkokin sydämessä.

Bangkok at night

Sydämellinen vastaanotto ja kodikas tunnelma

Kun saavuin hostelliin, tuntui kuin olisin saapunut sukulaisten tai ystävien luokse kylään. Hostellin omistaja Karuna esitteli itsensä, kertoi alueesta ja hostellista sekä viipaloi minulle lautasellisen mangoa ja antoi vielä vesipullon juotavaksi. Olin varannut petipaikan naisten  makuusalista, jossa oli yhteensä kymmenen makuupaikkaa. Käytännössä olin kuitenkin koko hostellin ainoa asiakas, joten tilaa ja rauhaa riitti. Karuna itse nukkui samassa makuusalissa. Yläsänkyjen patjat olivat vielä muoveissa, ne olivat uusia. Kaikki oli huoneessa laitettu tunnelmalliseksi. Sängyt olivat isoja ja laadukkaita, niissä oli verhot edessä tuomassa jokaiselle yksityisyyttä. Jokaisen sängyn yhteydessä oli yövalo ja sähköpistoke, jossa voi ladata puhelintaan. Huoneessa oli myös lukittavat pikkukaapit arvotavaroille. Kylpyhuone suihkuineen ja vessoineen oli aulassa. Siellä oli paljon ilmaisia kylpytuotteita. Huoneessa oli kodikas tunnelma, samoin koko hostellissa. Karuna kertoi, että hän oli remontoinut ja sisustanut vanhaa taloa itse. Hän oli halunnut tehdä siitä viihtyisän ja kodinomaisen.

One Bangkok Hostel

One Bangkok Hostel

One Bangkok Hostel

One Bangkok Hostel

One Bangkok Hostel

One Bangkok Hostel

One Bangkok Hostel

One Bangkok Hostel

Thaimaalaisilla on suuri sydän

One Bangkok Hostel oli todella siisti, tunnelmallinen ja kodikas. Suurimman kiitoksen ansaitsee kuitenkin omistajan suuri sydän. Karuna otti minut vastaan kuin tärkeän perheenjäsenen ja jakoi koko ajan omastaan. Kaksi yötä hostellin makuusalissa maksoi vain 23 euroa, mutta sain rahalle moninkertaisesti enemmän vastinetta. Karuna lähti mukaani kaupungille esittelemään paikkoja ja nähtävyyksiä. Hän kertoi thaimaalaisten kulttuurista, jossa jakamisella on suuri merkitys. Thaimaalaisilla on suuri sydän, sillä he haluavat aina jakaa omastaan. Vaikka heillä ei olisi paljon mitään, he haluavat silti jakaa omastaan muille. Ystäviä tervehditään ja kiitetään asettamalla kädet yhteen sydämen eteen ja nyökkäämällä. Ulkomaalaisiin thaimaalaiset suhtautuvat ystävällisesti hymyillen. Mietin, että toivottavasti myös kaikki länsimaalaiset matkailijat osaavat kohdella thaimaalaisia yhtä ystävällisesti takaisin ja arvostaa heidän sydämellisyyttään.

Lebua Sky Bar ja hylätty pilvenpiirtäjä aivan vieressä

Don Mueangin lentokentältä pääsee hostellille kätevästi ottamalla ensin A1-bussin BTS Skytrain -asemalle nimeltään Mo Chit. Bussimatka maksaa 30 bahtia. Siamin asemalla vaihdetaan junaa Bang Wa -linjalle. Hostellin vieressä on Saphan Taksin -asema, joka on lähellä Sathornin lauttasatamaa ja Chao Phrayan jokea, joka virtaa Bangkokin läpi. Asemalta on hostellille vain minuutin kävely. Hostellin lähellä on joen lisäksi paljon kuuluisia maamerkkejä, kuten Wat Yannawan temppeli, Lebua-hotellin Sky Bar, hurjapäiden ja valokuvaajien suosima hylätty pilvenpiirtäjä Sathorn Unique Tower sekä paljon paikallista kulttuuria. Aivan vieressä on myös edullista thai-hierontaa. Herkullisia ruokapaikkoja löytyy myös joka puolelta. Sathorn alueena sopii matkailijoille, joita kiinnostaa paikallinen kulttuuri, ruoka ja temppelit. Karunan kanssa kiertelimme läheisiä temppeleitä. Yhdessä niistä hiljennyimme vajaaksi puoleksi tunniksi meditoimaan.

Viiden tähden hotellien alueella

One Bangkok Hostel on majapaikka, jota voin suositella erittäin lämpimästi kaikille matkailijoille, jotka kaipaavat lämmintä, sydämellistä ja kodikasta tunnelmaa reissuillaan sekä aitoja kohtaamisia paikallisten kanssa. Majapaikka sopii myös pienellä budjetilla reissaavalle, vaikka sijaitseekin samalla alueella monien viiden tähden hotellien kanssa. Sijainti on todella loistava. Hostellissa oli hiljaista, sillä olin ainoa asiakas sillä hetkellä. Hostelli oli toiminut vasta lyhyen aikaa, ja Karuna kertoi kilpailun asiakkaista olevan Bangkokissa kovaa. Siksi halusin kirjoittaa tämän postauksen ja auttaa häntä saamaan ehkä uusia asiakkaita meistä suomalaisista. Palvelu oli ainakin ensiluokkaista.

Bangkok oli muutenkin kaupunkina mielenkiintoinen uusi tuttavuus, jossa olisi riittänyt nähtävää pidemmäksikin aikaa. Suvarnabhumin kansainväliselle lentoasemalle hostellilta ja Sathornin alueelta oli alle tunnin matka edullisesti BTS Skytrainilla yhdellä junanvaihdolla.

~Sonja

8 thoughts on “One Bangkok Hostel – edullinen ja sydämellinen hostelli Bangkokissa”

  1. Hei, tuohan oli hyvä paikka pikkubudjetilla matkustavalle. Thaimaassa ei ole tullut käytyä, mutta onhan sieltä kuullut kaikenlaista juttua. Thaimaalaiset ovat kuulemma tosi ystävällisiä ja kohteliaita, kuten oletkin todennut. Ainahan on mukava, kun tuntee olonsa kotoisaksi.
    Kunhan joskus olisi rohkeutta tehdä, niin kuin sinä teet.
    Hyvä vinkki!

    1. Kiitos taas kommentista, Eila! 🙂 Thaimaahan pitää tutustua joskus toisella reissulla vähän paremmin, ainakin ihmisistä jäi hyvä kuva. Pitäisi vain löytää sieltä rauhallisia kohteita, joita ei ole vielä liikaa valloitettu.

  2. Kivalta paikalta kuulostaa 🙂 Hostellikokemuksista on aina kiva lukea ja on hyvä, että positiivisia kokemuksia mainostetaan blogeissa! Mä tein just alkuviikosta postauksen, jossa suosittelen erilaisia hostelleja maailmalta. Jos haluat, niin voit käydä lisäämässä tämän oman suosikkisi postauksen kommentteihin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.