Avoautokyydistä alkoi uusi ystävyys

Seikkailuni jatkuivat San Franciscosta pieneen kylään nimeltä Montara. Kuten aiemmin kerroin, matkanteko julkisilla sinne vaikutti hieman hankalalta. Olin vielä hostellissani San Franciscossa, kun pähkäilin uuteen paikkaan siirtymistä. Omalle tyylilleni uskollisena otin Australiasta oppimani ”no worries” -asenteen ja ajattelin, että kyllä kaikki järjestyy. Luotin ja uskoin, että kaikki järjestyy parhain päin. Vein laukkuni hostellin respaan ja ajattelin viettää vielä yhden päivän cityssä ja pähkäillä illemmalla kylään pääsyä.

San Francisco cruising

Surffasin kuitenkin ensin kännykällä CouchSurfing-sivustolle ja laitoin itseni aktiiviseksi Hangouts-palveluun, jossa voi tavata muita reissaajia. Ideana on kirjoittaa sinne lyhyesti, mitä haluaa tehdä. Muut voivat sitten selata, ketkä ovat aktiivisena lähietäisyydellä. Muiden ”hangoutseihin” voi pyytää liittymistä tai hyväksyä muita ihmisiä omiinsa. Sovellukseen voi päivittää esimerkiksi haluavansa mennä syömään lounasta, juomaan kahvia, keilaamaan, leffaan tai mitä tahansa keksiikään. Laitoin itseni aktiiviseksi palvelussa ja kirjoitin, että ”Sonja wants to go to Moss Beach”. Se on eräs ranta Montarassa, jonka lähelle olin menossa. Laitoin puhelimen pois ja lähdin kaupungille.

Hangouts toi uuden ystävän

Kun katsoin puhelintani hetken päästä, se oli täynnä hangouts-pyyntöjä. Yksi niistä kiinnitti erityisesti huomioni. Viestin oli laittanut 55-vuotias Craig, joka oli juuri lopettelemassa työpäiväänsä San Franciscossa ja suuntaamassa samaan suuntaan, jonne minä olin menossa. Tsekkasin tietenkin hänen profiilinsa, joka vaikutti hyvältä. Sohvasurffaus-sivustolla jokaisesta tapaamastaan ihmisestä voi jättää arvion, jotta alusta pysyy luotettavana. Vaihdoimme numeroita. Craig lupasi tarjota minulle kyydin, joten palasin hostellille pikimmiten. Pian hän jo kurvasi komealla avoautollaan minua hakemaan. Tavarani mahtuivat juuri ja juuri kyytiin.

Uusi ystävyys

Tuosta avoautokyydistä alkoi uusi ystävyys. Kaikkein parasta CS-ihmisten tapaamisessa on se, että he eivät ole ennakkoluuloisia. Suurin piirtein kaikki yhteisössä mukana olevat ovat avoimia, rentoja, ennakkoluulottomia, rohkeita, seikkailullisia, vieraanvaraisia ja avuliaita.

Huikeita tarinoita

Maansa hallituksen leivissä työskentelevä Craig kertoi saaneensa elämältä niin yltäkylläisesti, että halusi jakaa hyvää myös muille. Hänen seurassaan oli inspiroivaa olla ja kuunnella lukuisia tarinoita miehen jännittävistä seikkailuista Nigeriassa, Afganistanissa ja Etelä-Amerikassa. Kävimme nopeasti viemässä tavarani uuteen hostelliin ja jatkoimme siitä upealle rannalle, jonka paikalliset tiesivät. En olisi sinnekään koskaan osannut mennä, jos en olisi tavannut Craigia. Hän olisi tarjonnut minulle mielellään myös yösijan, mutta juuri sillä hetkellä hän majoitti kahta puolalaista sohvasurffaria. Tapasin heidätkin illalla, kun Craig kutsui minut syömään heidän kanssaan. Olin vasta saapunut uuteen paikkaan, mutta minulla oli jo kolme uutta tuttavuutta. Tunsin taas kerran suurta kiitollisuutta.

Gray Whale Cove State Beach, Kalifornia

Montara Lighthouse Hostel

Punapuumetsästä Lombard Streetille

Vietin reilun viikon Montarassa maisemissa, joista tuli minulle hyvin rakkaat. Puolalaisten lähdettyä olisin saanut asua Craigin luona ilmaiseksi erittäin viihtyisässä huoneessa, mutta olin jo ehtinyt rakastua 1800-luvun majakkahostelliini, jossa oli erityistä taikaa. Craigin kanssa kuitenkin tapasimme vielä moneen otteeseen. Hän vei minut muun muassa taianomaiseen punapuumetsään. Hänen avoautollaan kruisailimme myös Golden Gate -sillalla ja kurvailimme alas San Franciscon kuuluisan, elokuvista tutun Lombard Streetin.

Muir Woods -punapuumetsässä
Golden Gate Bridge
Lombard Street, San Francisco

Kohtaaminen Craigin kanssa vahvisti taas muutamia oppimiani asioita, jotka on välillä niin helppo unohtaa. Universumi vastaa, kun siltä pyytää. Kun jotain haluaa, sen saa. Ei kuitenkaan missä tahansa mielentilassa. Kun tilaa jotain, pitää luottaa, uskoa ja tuntea, että kaikki järjestyy. Sinä päivänä olin matkailun aikaansaamassa flow-tilassa, jolloin kaikki vain sujui enkä huolinut mistään. Hymyilin, tunsin onnea ja kiitollisuutta. Olin taas hypännyt elämän kyytiin ja unohtanut kaikki negatiiviset ajatukset, jotka olivat ehkä aiempina päivinä minua kummitelleet. Jos sellaisia pyörittelee päässään, ei mistään tule mitään. Flow-tilassa mielen voima taas on uskomaton.

Muir Woods -punapuumetsän taikaa

Taas kerran muistin myös sen, miten hieno palvelu CouchSurfing on ja miten huikeita ihmisiä sen kautta on mahdollista tavata. Päätin ruveta käyttämään Hangoutsia ja CS-sivustoa enemmän myös jatkossa. On vain niin mahtavaa tutustua paikallisiin ja kanssamatkaajiin, kuunnella heidän tarinoitaan, saada hienoja matkavinkkejä, inspiroitua loistoseurasta ja kokea aivan uskomatonta, pyyteetöntä vieraanvaraisuutta. On aivan mahtavaa saada olla osa sellaista yhteisöä.

~Sonja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.