Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Red Rock State Park – minivaellus satumaassa

On syyskuinen aamuyö keskellä Arizonan erämaata, kun herään lähistöllä majailevan kojoottilauman kimakkaan ulvontaan. Olen kääriytynyt makuupussiin maasturin takatilaan ja pitäisi mennä vessaan. Oikeastaan tarkemmin sanottuna pusikkoon, sillä vessaa ei ole. Nyt ollaan todellisella seikkailulla mukavuusrajojen äärilaidoilla. Kojoottien ulvonta saa minut pysymään autossa ja jatkamaan unia. Enköhän jaksa odottaa siihen saakka, kunnes aurinko nousee. Olemme viettäneet edellisen illan Prescottissa intiaanifestareilla. Valvon hetken mietteissäni. Tuntuu epätodelliselta, että olen keskellä erämaata seikkailulla kalifornialaisen ystäväni kanssa. Toisaalta kaikki on niin todellista. Tunnen olevani syvästi elossa. Kaikki tuttu ja turvallinen on taas jäänyt taakse. Elämässäni on jälleen seikkailukausi.

Arizona, camping, Shining Journey -matkablogi

Herään aamulla siihen, kun auringon ensimmäiset säteet osuvat autoon. Kurkkaan uteliaana ulos ikkunasta. Haluan nähdä, millaisessa pusikossa olemme yöpyneet. Ympärilläni on paljon puita, pusikkoa ja epätasaista maastoa. Hieman kauempana näkyy metsän peitossa olevia kukkuloita, vielä kauempana horisontissa siintävät vuoret. Aurinko nousee vauhdilla, ilma lämpenee. Syvänsininen taivas täyttyy pikkuruisista hattarapilvistä. Olen väsynyt, sillä mahani on ollut kipeä eilisillasta asti ja olen valvonut aamuyöllä kojoottien takia. Kaipaan suihkua, sillä Los Angelesin jälkeen on tullut vietettyä jo pari päivää tien päällä kuumassa autossa. Oloni on reissurähjäinen. Pesen kasvoni ja hampaani vedellä, jonka olemme kuljettaneet mukanamme kanisterissa. Ei tee mieli syödä mitään.

Red Rock State Park – ensikosketus Sedonaan

Päivän ohjelmassa on Red Rock State Park, jonne haluamme mennä vaeltamaan. Luonnonpuisto on ensikosketuksemme kauniiseen Sedonaan, Arizonan punaisten vuorten satumaailmaan. Red Rock State Park on lähes 300 hehtaarin suuruinen luonnonsuojelualue ja ympäristökasvatuskeskus, jota ympäröivät huikeat maisemat. Luonnonpuistossa on noin viiden mailin eli kahdeksan kilometrin mittainen vaellusreitistö, jossa riittää useita polkuja erilaisiin tarpeisiin. Kohde on juuri sopiva pienelle, piristävälle päivävaellukselle. Hieman lämmittelyä ennen Sedonan pidempiä vaellusreittejä. Osa poluista kulkee raikkaana virtaavan Oak Creek -puron vartta pitkin. Polkujen ympärillä on vihreitä niittyjä, Arizonalle ominaista kasvillisuutta ja punaisia kallioita. Villieläinten bongauskin on mahdollista.

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Valitsemme vaelluskohteeksemme Eagle’s Nest -polun eli kotkanpesän, josta pitäisi avautua mahtavat näköalat. Ensin on vain kiivettävä ylös noin sadan metrin korkuiselle punaiselle kalliolle. Ulkona on paahtavan kuuma, noin 40 astetta lämmintä. Aurinko porottaa. Kastelen lippiksen kylmällä vedellä ja laitan sen päähäni viilentämään oloa. Noin minuutin kuluttua lippis on jo kuiva. Ennen kotkanpesäreittiä vaellamme lyhyemmän reitin lähellä jokea. Ylitämme puron pariin kertaan. Nautin luonnon kauneudesta ja rauhasta sekä kävelystä pyhällä, punaisella maalla. Välillä ympärillä on punakallioita ja auringossa kärventyneitä niittyjä, välillä vehreitä puita ja pensaita.

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Amerikan roadtrip 2018, Shining Journey -matkablogi

Loistava vaelluskohde

Red Rock State Park on aivan loistava vaelluskohde kuumaan päivään, sillä reitit ovat sopivan lyhyitä. Ylös Eagle’s Nestille vaellamme alle tunnissa, vaikka pysähdymme välillä ihailemaan maisemia. Reitin huono puoli on se, että varjopaikkoja ei meinaa olla. Onneksi on lippalakki ja aurinkolasit. Polku on hyväkulkuista, mutta reitillä riittää pieniä irtokiviä. Varsinkin reunakohdissa kannattaa katsoa, ettei kompastu kiviin ihaillessaan ympärille avautumia näkymiä. Horisontissa siintävät Sedonan kuuluisat punakalliomuodostelmat, joita katson ihaillen. Myös reitin erikoinen kasvillisuus kiinnittää huomioni. Vihreät tötterökasvit näyttävät niin kauniilta sinistä taivasta vasten.

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Huipulla pysähdymme syömään eväitä penkille, johon osuu edes pieni varjo. Maisemat Sedonaan ovat aivan mielettömät. En ihmettele yhtään Sedonan mainetta Arizonan kauneimpana luontokohteena. Eagle’s Nest on luuppireitti eli vaellamme alas toista kautta. Päätäni särkee hiukan, mikä johtuu todennäköisesti kovasta kuumuudesta. Tälle vaellukselle vettä kannattaa ottaa mukaan reilusti, sillä ainakin syyskuussa kuumuus on polttava. Sisäänpääsy Red Rock State Parkiin maksaa vain seitsemän dollaria hengeltä. Mikäli pelkkä vaeltaminen luonnonpuistossa ei kiinnosta, alueella on mahdollisuuksia myös pyöräilyyn ja ratsastukseen.

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, Shining Journey -matkablogi

Matka jatkuu Sedonaan

Minivaelluksen jälkeen keittelemme retkikeittimellä amerikkalaistyyliin makaroonia juustokastikkeessa, ennen kuin lähdemme ajelemaan kohti Sedonaa. Tarkoituksenamme on majoittua tällä kertaa jossain maksullisessa paikassa, jossa on mukavuuksia. Pimeä kuitenkin laskeutuu ja olemme väsyneitä. Kaikki majapaikat tuntuvat olevan jo täynnä, joten ajelemme taas ilmaiselle leirintäalueelle erään tien varteen ja nukumme autossa. Vielä tässä vaiheessa en tiedä, miten tärkeä ja rakas kyseisestä leirintäpaikasta minulle vielä tuleekaan reissun edetessä. En myöskään vielä tiedä, kuinka suuren jäljen Sedonan kaunis luonto tulee jättämään sydämeeni.

~Sonja

6 thoughts on “Red Rock State Park – minivaellus satumaassa”

  1. Tosi upeita maisemia! Mä en jaksaisi montaa yötä ilman suihkua, mutta autossa nukkumisessa sen sijaan ei olisi ongelmaa. Tuolla länkkärimaisemissa olisi hienoa joskus käydä.

    1. Kiitos kommentistasi! 🙂 Suihkun puuttuminen häiritsi aluksi, mutta alkeelliseen reissuelämään tottui nopeasti. Suihkun sijaan pääsin monesti peseytymään kauniisiin luonnonkohteisiin vesiputousten alle, jokiin ja järviin.

  2. Näyttää todella upealta paikalta! Harmi että ei mahdu kevään roadtripin reitille, noita upeita paikkoja on vaan tuolla maailmankolkassa ihan liikaa! No, ehkä se on vain merkki siitä että siellä pitää käydä enemmän kuin kerran.

  3. Upeat on maisemat! Mutta aika eksoottinen tuo teidän majoitus kyllä. Minulle riittää kun sukulaisten kotona yöllä nukkuessa herään kojoottien ulvontaan sillä he asuvat ihan vuoren juurella. En ehkä haluaisi nukkua keskellä kojoottilaumaa… ha ha. Varmasti ikimuistoinen kokemus sekin. Täytyy lukea loputkin teidän seikkailusta. Huhtikuussa suuntaamme taas Arizonaan ja Utahiin. Saapas nähdä minne puistoihin eksymme.

    1. Alkeellinen reissuelämä USA:n roadtripillä oli kyllä eksoottinen ja ikimuistoinen kokemus! 🙂 Olen onnellinen, että kaksi kertaa on tullut jo tällaista kokeiltua siellä päin reissatessa. Luonnon keskellä jotenkin koki todellista vapautta! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.