Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Näin löysin edulliset lennot Panamaan

*Kaupallinen yhteistyö momondon kanssa osana Open World Ambassador -kumppanuutta*

Edulliset lennot kohteeseen ovat monen haaveissa varsinkin, jos matkustaa paljon tai matkabudjetti on pieni. Monesti ystäväni ovat ihmetelleet, miten olen onnistunut löytämään joihinkin kohteisiin lennot poikkeuksellisen edullisesti. En halua käyttää turhaan rahaa siihen, että siirryn paikasta toiseen. Mieluiten käytän säästetyn rahan paikan päällä uusiin elämyksiin. Esimerkiksi keväällä löysin Espanjan Málagasta edestakaiset lennot Panama Cityyn Madridin ja Miamin kautta matkatavaroineen 480 eurolla. Se oli mielestäni loistava tarjous lennoille, joten buukkasin edulliset lennot Panamaan heti, vaikka en varsinaisesti ollut suunnitellut matkaa juuri siihen suuntaan.

Panama City, Panama, Shining Journey -matkablogi

Momondon hintakalenteri on kätevä työkalu

Kaikkein eniten olen käyttänyt lentojeni buukkaukseen momondoa, jonka löysin vuonna 2008 suunnitellessani Aasian ja Oseanian matkaa. Siitä lähtien olen aina ensimmäisenä tsekannut momondon matkahakusivuston etsiessäni lentoja tuleville matkoilleni. Momondon hintakalenteri on kätevä työkalu edullisten lentojen metsästykseen. Kun lentohakuun syöttää halutun kohteen, alle avautuu näkymä kohteen hintatrendeistä tuleville kuukausille. Siitä voi tsekata kätevästi arvioidut hinnat meno-paluulennoille. Hintojen vaihtelu eri kuukausina on välillä suurta, joten hintakalenteria hyödyntämällä voi säästää helposti jopa satoja euroja.

Kun tarkastelen marraskuussa 2019 hintatrendejä Helsingistä Panamaan, momondo käy läpi lukuisia hintatietoja reitille. Näyttäisi siltä, että halvin kuukausi lentää Panamaan on kesäkuu. Kallein kuukausi on joulukuu. Halvin viikonpäivä lentämiselle on sunnuntai, kallein on lauantai. Iltalennot ovat kalleimpia ja iltapäivälennot halvimpia. Turkish Airlines tarjoaa tällä hetkellä edullisimmat lennot kohteeseen. Hintakalenteri kertoo myös sen, että halvin ajankohta ostaa lennot Helsingistä Panamaan on noin 49 päivää ennen lähtöä. Näillä tiedoilla pääsee jo pitkälle. Kun sopiva kuukausi matkalle on mietittynä, voi siirtyä päiväkohtaiseen hintakalenteriin.

Eri kaupungeista lennettynä hinnat voivat vaihdella paljonkin. Esimerkiksi Málagasta jos aikoo lentää, lennot kannattaa varata vasta 26 päivää ennen matkaa, jolloin hinnat ovat edullisimmillaan. Itsekin varasin keväällä Panaman lennot viime tinkaan.

edulliset lennot Panamaan, momondon hintakalenteri

edulliset lennot Panamaan

Haun voi tehdä myös avoimesti kaikkialle

Yksi hyvä tapa on käyttää momondon anywhere-hakua, mikäli kohde on vielä mietinnässä. Siinä hakuun syötetään lähtölentokenttä. Kohteen paikalle valitaan ”kaikkialle”. Sitten voi valita itselleen sopivan matkan keston, ajankohdan, budjetin ja teeman. Sen jälkeen voi bongailla kartalle avautuvia kohteita lentohintoineen. Kartalta saattaa löytyä ihania yllätyksiä. Esimerkiksi itse käytin tätä toimintoa etsiessäni viime keväänä lentoja. Minulla oli mielessä useita kohteita ja halusin matkalle kevään aikana. Olin kuitenkin avoin sen suhteen, minne lähtisin. Katselin ensin joitakin Aasian kohteita, mutta lentojen hinnat sinne keväällä olivat liian kalliita. Väli-Amerikan suunnasta olin haaveillut jo hetken, joten kelasin kartan sinne ja aloin katsella hintoja. Kun löysin meno-paluulennot 480 eurolla Panamaan, päätin heti toimia. Hintaan sisältyivät vielä matkatavaratkin. Olin todella tyytyväinen momondon kautta saamaani diiliin.

momondo anywhere search

Momondon käyttäminen on ilmaista. Hintoihin ei lisätä varausmaksuja eikä evästeitä käytetä hintojen nostamiseen. Momondo ei myy matkoja, vaan vertailee eri lentojen, hotellien ja vuokra-autojen parhaita hintoja. Sivusto on myös inspiroiva ja riippumaton. Positiivista on myös se, että edullisten hintojen lisäksi momondolla on loistavat arvot. Momondon tavoitteena on rohkaista ihmisiä olemaan uteliaita, suvaitsevaisia ja avarakatseisia. Näiden arvojen puitteissa momondo on avartanut ihmisten maailmaa erilaisilla hankkeilla.

Tässä vielä yksinkertaiset ohjeet, joita noudattamalla voit hyödyntää momondon hintakalenteria:

1. Kirjoita lentohakuun, mistä ja mihin aiot lentää.

2. Valitse sopiva päivämäärä, matkustajien määrä ja matkan tyypiksi yhdensuuntainen tai meno-paluu.

3. Kun olet etsinyt haluamaasi lentoa, näet hintakalenterista edullisimmat lentopäivät. Valitse kalenterista haluamasi päivät.

4. Hintakalenterin oikeassa yläkulmassa näkyvät kyseisen reitin hintatrendit. Klikkaamalla sen auki voit tarkastella hintatietoja.

5. Mikäli haluat lisätietoja lentohinnoista eri maihin ja kaupunkeihin, siirry sivun alaosaan. Sieltä voit klikata auki eri kohteita ja tarkastella, mihin aikaan vuodesta niihin on kaikkein edullisinta lentää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.