Meditaatio, pysähtyminen, hiljentyminen

On aika pysähtyä ja keskittyä omaan sisimpään

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Momondon kanssa osana Open World Ambassador -kumppanuutta*

On aika pysähtyä. Olen ollut nyt reilun kuukauden neljän seinän sisällä vallitsevan koronatilanteen ja ulkonaliikkumiskiellon vuoksi. Kuukausi on ollut pysähtymisen ja hiljaiselon aikaa. Suurin osa töistäni on tauolla, ulkoilemaan ei saa mennä eikä rakkaita ystäviä voi tavata livenä. Nyt on tosiaankin pysähtymisen aika. Matkat ovat toistaiseksi tauolla, kuten myös kaikki muut seikkailut. Toisaalta vallitseva tilanne on omalla tavallaan seikkailu omaan itseen ja mielen syvyyksiin, sillä harvoin tulee pysähdyttyä näin totaalisesti. Kun ulos ei voi mennä, on mentävä oman pään sisään ja tutkailtava omia ajatuksia, haaveita sekä unelmia. Nyt on hyvä aika rentoutua, meditoida ja miettiä, onko oikealla tiellä vai pitäisikö muuttaa oman elämän suuntaa. Pysähtyminen laittaa miettimään, mitkä asiat ovat elämässä oikeasti tärkeitä.

Positiivinen asenne on tärkeä vaikeuksien keskellä

Kun maltamme olla nyt toisistamme erillään, yhteiselo muiden kanssa kaiken tämän jälkeen tuntuu taas taivaalliselta. Vaikka moni meistä saattaa tuntea olonsa nyt yksinäiseksi, olemme tässä yhdessä. Olemme kaikki samassa veneessä ja nyt on aika tukea toinen toistamme. Ajelemme varmasti kukin omaa vuoristorataamme kokien nousuja ja laskuja. Voimme auttaa muita näissä laskuissa olemalla heille läsnä ainakin virtuaalisesti tai puhelimitse. Jos itse tuntee olevansa kuilun pohjalla, on tärkeää pyytää apua ja tukea muilta.

On myös tärkeää yrittää säilyttää positiivinen ja valoisa mieli kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. Tästä rytäkästä tuskin kukaan selviää ilman minkäänlaisia takapakkeja tai menetyksiä, joten koitetaan olla toisillemme empaattisia ja ymmärtäväisiä sekä asettua muiden asemaan. Toisten syyttely ei auta ketään eikä se, että levitämme negatiivisuutta ympärillemme. Oman pahan olon purkaminen muita syyttelemällä ja sättimällä ei vie hyvään lopputulokseen. Jos on joitakin asioita, joihin pystyy positiivisesti vaikuttamaan, nyt kannattaa toimia. Jos taas on asioita, joihin ei voi millään lailla vaikuttaa, niiden murehtimiseen ei kannata tuhlata kallista aikaansa. Saman ajan voi käyttää mieluummin vaikka johonkin sellaiseen tekemiseen, joka tuottaa itselle iloa ja onnellisuutta. Mieliala kohenee kummasti.

Selviämme tästä yhdessä

Vaikka elämme nyt vaikeita aikoja, yhdessä selviämme tästä kaikesta ja kasvamme entistä vahvemmiksi. Voimme ottaa tämän ajan haasteena, jonka avulla voimme kasvaa yhdessä entistä paremmaksi yhteisöksi, yhteiskunnaksi ja maailmaksi. Vaikka olemme kaikki erilaisia ja tulemme eri maista sekä kulttuureista, olemme kuitenkin lopulta kaikki yhtä. Meillä on samanlaiset tarpeet. Pelon sijaan nyt on tärkeää keskittyä rakkauteen ja kohdella muita, miten haluaisi itseään kohdeltavan. Edellisessä postauksessani pohdin positiivisia asioita, joita korona on elämäämme tuonut. Jos sinun on vaikea nähdä tilanteessa mitään hyvää, kehotan lukemaan tuon postauksen.

Voit myös katsoa tekemäni videon, jossa on ajatuksiani nykytilanteesta. Tekemäni video löytyy vertikaalisena täältä.

Joustava työkalu paluulentojen etsintään

Osa paljon reissaavista tai osan vuodesta ulkomailla asuvista on saattanut jäädä jumiin jonnekin ulkomaille ilman tietoa siitä, milloin pääsisi takaisin kotiin. Enpä itsekään tiedä, milloin pääsen Suomeen takaisin. Suunnitelmia on tällä hetkellä vaikea tehdä monien asioiden suhteen. Momondo on kehitellyt lentohakusivustolleen koronatilanteeseen soveltuvan ajankohtaisen työkalun, jonka avulla esimerkiksi ulkomaille jumiin jääneet voivat etsiä lentoja kotiin. Kyseessä on joustava hakufiltteri, jonka valitsemalla hakutuloksissa näkyvät vain sellaiset lentoyhtiöt, jotka ovat mahdollisesti luopuneet lentojensa peruutus- tai muutosmaksuista vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Momondo seuraa tarkkaan koronavirustilannetta (COVID-19) ja sen vaikutusta matkasuunnitelmien tekemiseen. Koska tilanne elää ja muuttuu koko ajan, Momondo on koonnut sivuilleen tärkeimmät ajantasaiset tiedot ja kohdekohtaiset matkavaroitukset sekä säännölliset päivitykset siitä, milloin on turvallista matkustaa uudelleen.

Seikkailut saavat nyt odottaa

Niin mukavaa kuin matkailu, seikkailut maailmalla ja uusien ihmisten tapaaminen onkaan, nyt on tärkeää pysytellä kotona kaikessa rauhassa. Matkat ja seikkailut maailmalla saavat nyt odottaa parempia aikoja. Niidenkin aika tulee vielä. Karanteenissa on hyvää aikaa suunnitella tulevaisuutta, haaveilla matkoista ja palata muistelemaan jo tehtyjä matkoja. Monet meistä ovat varmasti reissanneet niin paljon, ettei aina ole ollut aikaa edes pysähtyä sulattelemaan edellisiä reissuja. Karanteenissa ajan voi hyödyntää fiilistelemällä vanhoja matkakuvia ja -videoita, järjestelemällä niitä talteen ja huolehtimalla varmuuskopioinnista, mikäli se on jäänyt tekemättä.

Pysähtyminen auttaa meitä näkemään, miten onnekkaassa asemassa olemme olleet, kun meillä on ollut mahdollisuus matkustella ja tutkia maailmaa. Koen ainakin itse valtavaa kiitollisuutta jokaisesta tekemästäni matkasta ja kaikista niistä elämyksistä sekä opetuksista, joita olen matkoillani saanut. Omalla tavallaan olen myös kiitollinen siitä, miten karanteeni on minua vavisuttanut ja vahvistanut. Kun olemme taas kaikki vapaita kulkemaan, osaamme kenties arvostaa elämää ja vapautta enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

~Sonja

1 thought on “On aika pysähtyä ja keskittyä omaan sisimpään”

  1. Seikkailut odottavat ja jatkuvat sen aikaa vähän erilaisina. Myös kotoa voi löytyä seikkailuja ja jos oikein lomailuttaa, niin voi tehdä, kuten vanhassa suomalaisessa ohjelmassa ”Kyllä isä osaa”. Siinä perhe oli lähdössä kesälomalle Isän järjestämään paikkaan ja rahanpuutteen takia isä oli päättänyt yllättää perheen ja pienen autolenkin jälkeen saavuttiinkin lomakohteeseen. Kyllähän se näytti pahasti omalta kodilta, mutta kun avarsi katsetta, niin kodista paljastuikin uusia puolia ja myös kotona onnistuttiin olemaan lopulta kuin lomalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.